- Namazda oturunca ne okunur ?

Adsense kodları


Namazda oturunca ne okunur ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 16 November 2011, 01:09 pm GMT +0200
Bölüm: 216

 NAMAZDA OTURUNCA NE OKUNUR?



290- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre, şöyle demiştir: “Rasûlullah (s.a.v.) bize Kur’ân öğrettiği gibi teşehhedü öğretirdi ve derdi ki:

التَّحِيَّاتُ الْمُبَارَكَاتُ الصَّلَوَاتُ الطَّيِّبَاتُ لِلَّهِ سَلامٌ عَلَيْكَ أَيُّهَا النَّبِيُّ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ سَلامٌ عَلَيْنَا وَعَلَى عِبَادِ اللَّهِ الصَّالِحِينَ أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللَّهِ

“Dilimizle, vücudumuzla ve tüm mallarımızla yapılan ibadetlerin hepsi sadece Allah’a mahsustur. Tüm kulluk ve ibadetler ondan başkasına yapılamaz. Ey son Peygamber olan Muhammed (s.a.v.)! Allah’ın rahmeti, bereketi selam ve selameti senin üzerine olsun. Yine Allah’ın selam ve saadeti bizim üzerimize ve Allah’ın; hayırlı ve iyi işler işleyen kullarına olsun. Ben kabul eder ve şâhidlik yaparım ki Allah’tan başka gerçek ilah yoktur. Yine kabul eder ve şâhidlik yaparım ki Muhammed (s.a.v.), Allah’ın kulu ve peygamberidir.” (Nesâî, İftitah: 191; İbn Mâce, İkame: 24)

Tirmîzî: İbn Abbâs hadisi hasen garib sahihtir. Abdurrahman b. Humeyd er Ruâsî bu hadisi Leys b. Sa’d’ın rivâyeti gibi Ebû’z Zübeyr’den rivâyet etmiştir. Eymen b. Nabil el Mekkî bu hadisi Ebû’z Zübeyr’den, Câbir’den rivâyet etmiş olup mahfuz değildir. İmâm-ı Şâfii: Teşehhüt konusunda bu İbn Abbâs hadisini yol tutmuştur.

Bilal2009
Sat 7 January 2017, 03:09 pm GMT +0200
Rabbim bizleri namazı dosdoğru kılanlardan eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Tue 24 October 2017, 04:18 am GMT +0200
 Her ibâdetimizi vaktinde ve hakkıyla yerine getirmeye çalışmalıyız. Mevlam bizlere bu güzelliği hakkıyla yaşıyabilmeyi nasip etsin inşaAllah.

ceren
Tue 24 October 2017, 01:54 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim bizleri namazını hakkıyla peygamber efendimiz gibi kılan ve namazının feyzine ulaşan kullardan eylesin inşallah...