- Namazda örtülmesi gereken bir organı açılan kişinin namazı bozulur mu?

Adsense kodları


Namazda örtülmesi gereken bir organı açılan kişinin namazı bozulur mu?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Sun 15 February 2015, 04:37 pm GMT +0200
Namazda örtülmesi gereken bir organı açılan kişinin namazı bozulur mu?

Gerek tek başına gerekse cemaatle kılınan namaz esnasında örtülmesi gereken bir organ, kişinin iradesi dışında açılır ve hemen örtülürse namaz bozulmaz. Eğer açılan yer bir organın dörtte biri oranına ulaşmış ve bir rüknü eda edilecek (sübhanellahi’l-azim diyecek) kadar açık kalmış ise namaz bozulur. Kendi iradesi ile bilerek açacak olursa, fasit olur (Merginani, el-Hidaye, I, 44 ).

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

halim
Mon 16 March 2015, 11:59 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;Namazda vucudumuz da kapali olmasi gerekw  azalarimizi ozenle kapatmali namaza halel getirmemeli farkinda olmadan acilan azalarimizi islam fikhinin geregi gibi amel edip sahih bir namaz kilip rızayi ilahiyi kazanan hayirli kullardan oluruz.Allah razı olsun

8/A
Tue 17 March 2015, 06:06 am GMT +0200
Ve aleykumus selam ve rahmetullahi ve berekatuh...
Namazımızda gerçektwn bu ve bu gibi hususlara cok dikkat etmeliyiz bence küçücük bir ihmal insanı belkide farkında olmadan namazından edebilir....
Rabbim razı olsun emeğinize sağlık...

yunus emre 7/B
Tue 17 March 2015, 07:08 am GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh.Allah (c.c) kılınan namazları kabul eylesin inşallah.Namazda görükmemesi gereken organlarımızı gözükmiyecek şekilde kapatmalıyız.Eğer istemiyerek açılırsa hemen kapatmalıyız.Allah (c.c) Razı Olsun.

gulbaharaktay
Tue 17 March 2015, 01:24 pm GMT +0200
namaz kılarken istem dışı açılan yerlerimizi hemen kapatmalıyız.biz farkında olmadan açılsa bile buna dikkat etmeliyiz.belki de bizim önemsemediğimiz şey yüzünden namazımız bozulabilir.Rabbim herkesin kılınan namazlarını kabul etsin. paylaşandan ALLAH razı olsun.

RAMAZAN 7/D
Sat 1 August 2015, 01:02 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Namaz kılarken vücudumuzda örtülmesi gereken kısımları iyice örtmeliyiz ki namaz esnasında açılmasın . Rabb'im namazı dosdoğru kılanlardan eylesin .