- Namazda kaç rekat kıldığı konusunda tereddüt eden kimse ne yapmalıdır?

Adsense kodları


Namazda kaç rekat kıldığı konusunda tereddüt eden kimse ne yapmalıdır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Sat 14 February 2015, 11:21 am GMT +0200
Namazda kaç rekat kıldığı konusunda tereddüt eden kimse ne yapmalıdır?

Yapılan ibadet ve amellerin her türlü şüpheden uzak olması gerekir. Şüphe ve tereddütler amelin değerini düşürür. Bu yüzden kıldığı namazın kaç rekat olduğunda ilk defa şüphe eden kimsenin bu namazı yeniden kılması gerekir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Sizden biri namazında kaç rekat kıldığı hususunda şüpheye düşerse namazı yeniden kılsın” (İbn Ebi Şeybe, Musannef, III, 435; bkz. Zeylai, Nasbu’r-raye, II, 173).

Namazda zaman zaman şüpheye düşüp kaç rekat kıldığı hususunda kesin bir kanaate varamayan kimse, kıldığına emin olduğu en az rekat sayısını esas alarak namazına devam eder. Hz. Peygamber, (s.a.s.) “Sizden biri namazında şüphe eder de üç mü dört mü kıldığını bilemezse, şüpheyi bıraksın ve en az rekatı esas alarak namazına devam etsin” buyurmuştur (Nesai, Sehv, 24; İbn Mace, İkame, 132).

Buna göre dört rekatlı bir namaza başlayan kimse, kıldığı rekatın birinci rekat mı ikinci rekat mı olduğunda kuşkuya düşüp, bir tarafı tercih edemezse, kendisini bir rekat kılmış sayar ve birinci sayılan rekatın ikinci; üçüncü sayılan rekatın da dördüncü rekat olma ihtimali bulunduğu için, her bir rekatın sonunda oturur ve tahiyyatı okur. Böylece dört oturuş yapmış olur ve sonunda sehiv secdesi yaparak namazını tamamlar (Kasani, Bedaiu’s-Sanai’, I, 165, 166).

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu[/color

[Muhammed]
Wed 22 July 2015, 06:20 pm GMT +0200
Esselamu Alleyküm Ve Rahmetullah Ve Berekatuh...Namazda ne kadar şüpheye düşersek.Amelin değerini azaltmış oluruz.Eğer namaz esnasında böyle bir sorunla karşılaşırsak yapmammız gerekirni öğrenmiş olduk.Rabbim bizleri şeytanın vesveselerinden uzak eylesin ki böyle tereddütlere kapılmadan namazlarımızı hakkıyla kılabilelim İnşaAllah...Allah razı olsun İnşaAllah...

RAMAZAN 7/D
Tue 28 July 2015, 09:41 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Rabb'im namaz kılarken aklımıza gönlümüze ferahlık versin . İnşALLAH namazlarımızı kılarken şüpheye düştüğümüz zaman bunu uygularız .

halim
Tue 28 July 2015, 09:54 pm GMT +0200
Esselamu aleykum; Yarabbi namazını dosdoğru kılan şeytanın vesveselerinden kendini arındırmis sırf rızayi ilahiye mazhar olabilmek için namazini kılan sasirdiginda veya suphelendiginde yine allahın rızasını gözeterek namazını düzelten ve yine Rabbine iltica eden kullarından eyle bizi yarabbi...
Allah razi olsun

ykpcn
Tue 28 July 2015, 09:58 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetullah.İnsan namazdan kaç rekat kıldığı hakkında şüpheye düşerse en az kıldığı rekattan kılmaya devam etmelidir.Allah razı olsun paylaşımdan dolayı.Allah namazlarını dosdoğru kılanlardan eylesin bizleri.

ikranur 7d
Tue 28 July 2015, 10:03 pm GMT +0200
Namazda kaç rekat kıldığında tereddüt eden bir kişi namaza tekrar başlamalıdır. Paylaşım için Allah razı olsun.

ceren
Tue 28 July 2015, 10:27 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Kaldığı yerden devam etmeli.Yada sehiv secdesi yapmalıdır.Ama eğer rahat olmazsa namazı tekrar etmesi uygun olur....