- Namaz için ücretle imam getiriyorlar

Adsense kodları


Namaz için ücretle imam getiriyorlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Mon 19 April 2010, 11:49 pm GMT +0200


Mersin'in Silifke ilçesinde camileri bulunmayan tek köy konumundaki Türkmenuşağı’nda vatandaşlar, belde merkezinden imam getirterek vakit namazlarını kılıyor.

İlçe merkezine uzaklığı yaklaşık 25 kilometre olan 150 nüfuslu köyde cami ve imam olmadığı için köylüler aralarında topladığı parayla ücretli imam tutup vakit namazlarını kurdukları kıl çadırda kılıyor. Köylüler cenaze namazını ise, Silifke merkezden veya köy merkezine en yakın olan Atakent beldesinden getirdikleri imama kıldırıyorlar. Muhtar Osman Tığbıyık, ilçeye bağlı 66 köyün içerisinde tek camisi ve imamı olmayan köyün kendilerinin olduğunu söyledi. Köyde cami olmadığı için köylülerin özellikle Cuma namazı için 7 kilometre mesafedeki Atakent beldesine gitmek zorunda kaldığını kaydeden Tığbıyık, köylerine bir cami yaptırılması için dilekçeye Özel İdare Müdürlüğü'nün cami yapımı için ödenekleri olmadığı cevabını verdiklerini kaydetti. Muhtar Tığbıyık, "İmamla cami içinde namaz kılmanın özlemini çekiyoruz. Özellikle Cuma namazını kılabileceğimiz bir camiye, cenaze namazını kıldıracak bir imama ihtiyacımız var’’ diye konuştu.
Yeni Asya

beyazmelek
Tue 20 April 2010, 10:15 am GMT +0200
bugün kocaman ve gösterişli camiler cemaat bulmakta zorlanırken bu köyde insanlar ücretle imam getriyorlar bu çok güzel bir çaba Allah bu çabalarında yardımcıları olsun ..inşaallah cemaati olmayan nimet içinde şükürsüz olan yerlerdeki insanlarımızada bu şuuru nasip etsin...

Çiçekler
Tue 20 April 2010, 02:07 pm GMT +0200
bazı yerde pekçok cami var ama içinde namaz kılacak yok bazı yerde de bu örnekte olduğu gibi namaz kılan var ama cami yok .İnşaallah hayırsever insanlar bu haberi okurda o insanların hayır duasını alır.