- Nakilde zaman kaybı önlenecek

Adsense kodları


Nakilde zaman kaybı önlenecek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Mon 14 March 2011, 07:06 pm GMT +0200
Nakilde zaman kaybı önlenecek



Sağlık Bakanlığı, hastaların hastanelere nakillerinde gereksiz zaman kaybının önlenmesi için yeni bir uygulama başlattı.

Uygulama çerçevesinde, hastanelerde görev yapan acil sorumlu hekime, bircep telefonutahsis edilecek. 112 Acil Komuta yetkilileri, santral yerine tahsis edilen bu hatları arayarak, hangi hastanede boşluk bulunduğu bilgisini daha kısa zamanda edinecek.

Acilsağlıkhizmetlerinin daha etkin bir şekilde verilmesi için, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde görev yapan nöbetçi acil sorumlu hekim adına bir adet cep telefonu hattı tahsis edilecek. Böylece 112 acil komuta merkezleri; hastanelerin santralleri yerine direk bu cep telefonlarını arayarak hangi hastanede boşluk olduğu bilgisini zaman kaybı yaşamadan öğrenebilecek. 112 Acil Komuta Merkezi yetkililerinin hastanelerdeki muhatapları ile sağlıklı bir iletişim kurmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Bakanlık yetkilileri, bu kapsamda nöbetçi hekimler adına bir adet cep telefonu hattı tahsisi için gerekli talimatın hastanelere verildiğini kaydetti.

CİHAN