- Mutluluk Nerede?

Adsense kodları


Mutluluk Nerede?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezelinur
Thu 8 July 2010, 06:44 pm GMT +0200


Mutluluk Nerede?

Uzun bir süredir tam da yaşamak istediğin hayatını yaşamaya başlayacağını düşünegeldin. Fakat bunun için önünde hep bir engel oldu; önce yapılması gereken bir şey, bitirilmesi gereken bir iş, çalışılması gereken bir süre, ödenmesi gereken borçlar. Bunların hepsi bittikten sonra hayatının başlayacağını düşündün. Fakat bu arada hayat kendi hızıyla akıp gitti. Hala daha o engelleri aşmaya çalıştığın bugünlerde bir de baktın ki, engellerle yaşadığın geçmişin hayatın ta kendisiymiş. Yoksa onları da tatlı bir nostalji duygusuyla anıyor ya da anlatıyor olamazdın. O halde şimdi hayatına bak. Engelleriyle, yapılması gereken işlerle, ödenmesi gereken borçlarla yıllar sonra tatlı bir nostalji olacak bir hayat yaşıyorsun. Hayatın tâ kendisidir şimdi yaşadığın. Engellerler, borçlar, bitmemiş işler, telaşlar, sıkışıklıklar… hepsi hayatın kendisi.
Mutluluğu erteleyip durma. Mutluluğun varılacak bir yer değil; yürüdüğün yol olduğunu unutma. Unutma ki, zaman kimseyi beklemez. Ne okulun bitmesini, ne hiç borcunun kalmamasını, ne bir ev sahibi olmayı, ne çocuklarının büyümesini, ne emekli olmayı, ne baharın gelmesini bekle! Mutlu olmak için şimdiki zamandan daha uygun bir zaman yok!


Senai Demirci

 

Feyzagül
Sun 2 September 2012, 04:43 pm GMT +0200
Zaman kimseyi beklemez.Mutlu olmak için şimdiki zamandan daha uygun bir zaman yok!
Ne kadar doğru bir söz ; Yüce Allah c.ş. gönüldeki duayı kabul eder ve hayırlısını verir inşaallah.

hafiza aise
Sun 2 September 2012, 05:17 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; kesinlikle öyle. 5 sene önceki yaşadığımız sıkıntıyı anlatırken kocaman bir nostalji oluyor. Hatta gülüyoruz o hallerimize. Hayat kimseyi beklemiyor beklemediği gibi yeni sorunlarla geliyor. Biri biterken biri başlıyor. O yüzden mutluluğu , tebessümü ertelememek gerekir. Mutlu olmak için çok seye ihtiyacımız yok. İnsan olarak yaratılmış olmak bile mutluluğa sebep olmalı.

reyyan
Sun 2 September 2012, 05:27 pm GMT +0200
a.s.., mutluluk kelimesi milatta mı kaldı ne...

gül7
Mon 3 September 2012, 01:29 am GMT +0200
çok doğru aslında yazı....mutluluk yakınımızda önemli alan bilip yaşamakta...