- Mutluluğa bir kapak da sen at

Adsense kodları


Mutluluğa bir kapak da sen at

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 11 September 2011, 12:38 am GMT +0200
Mutluluğa bir kapak da sen at



Hatay'da bir grup öğrenci tarafından başlatılan ''Mutluluğa bir kapak da sen at'' kampanyası ile 10 engelli, tekerlekli sandalye sahibi oldu.

Kampanyanın sorumlusu Derhan Daraoğlu, Antakya Belediyesi eski hizmet binasında düzenledikleri tekerlekli sandalye dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, 9 ay önce ''Mutluluğa bir kapak da sen at'' sloganıyla çıktıkları yolda 2 ton plastik kapak topladıklarını belirterek, yolda gördükleri plastik kapakları, bazı kişilerin aşağılayıcı bakışlarına aldırış etmeden topladıklarını kaydetti.

Kampanya kapsamında belediyelerin, okulların, sivil toplum kuruluşları ve esnafın kapak toplayarak kendilerine destek verdiğini ifade eden Daraoğlu, şöyle devam etti:

''İnsanlarımızın bu konu hakkında bilinçlenmesi, duyarlı olması mutluluk verici bir olay. Bilindiği üzere plastik kapaklar ancak 400 yıl gibi uzun bir süreç sonra doğadan yok olma aşamasına geliyor. Bizim buradaki amacımız, o plastik kapakların geri dönüşüm işlemini yaparak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir doğa bırakmak. Bir diğer amacımız da sayısı sadece ilimizde 42 bin olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları olan tekerlekli sandalyeleri temin etmektir. Kampanya süresince toplanan 2 ton plastik kapakla 10 engelliye tekerlekli sandalye alındı. Amacımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız''

Türkiye Sakatlar Derneği Antakya Şubesi temsilcisi Semra Güzel de engelliler adına kampanyayı düzenleyenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 10 engelliye tekerlekli sandalyeleri törenle dağıtıldı. Bu arada, tekerlekli sandalye dağıtım töreninin yapıldığı binanın mimari özelliği nedeniyle engellilerin alana geliş ve gidişlerinde zorluklar yaşandığı gözlendi.

Törene, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği Başkanı Kadir Teksöz, Antakya Gönüllüleri Derneği Başkanı Mustafa Özal, Hatay Sosyal Dernekler Platformu Başkanı Mahmut Sönmez katıldı.

haber7

sumeyye
Sun 11 September 2011, 12:56 am GMT +0200
Esselamu aleykum , bu kampanyayı bir kardeşimden daha duymuştum çok güzel bir düşünce olmuş ihtiyacı olan birçok kardeşimizin sevineceği bir kampanyaya herkesin katilmasi gerekli..Buradan da anlamış oluyoruz ki insan isterse Allah'in izniyle yardım etmek için küçük olarak gördüğümüz şeyleri bile vesile kılıp yardım yapmaya teşvik eder..Rabbim razı olsun kardeşim..