- Mut’a Nikahı

Adsense kodları


Mut’a Nikahı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Halis_52
Sun 1 May 2011, 11:42 pm GMT +0200
Mut’a Nikahı:

Mut’a nikâhı, bir kadınla ücret karşılığında belli bir vakit için evlenmektir. Câhiliyye devrinden kalan bir nikâh şeklidir.

Bu nikâha, İslâm’ın ilk yıllarında ve bilhassa harp zamanlarında, uzun zaman kadınlardan uzak kalan askerler için izin verilmişti. Hayber savaşına kadar mubah olan mut’a nikâhı, Peygamber (s.a.v.) Efendimiz’in sünneti ile yasaklanıp haram kılınmıştır. Konu ile ilgili olarak Rasûlullâh (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurur:

"Ey insanlar!

Ben size mut’a nikâhı ile kadınlardan faydalanmanız için izin vermiştim. Şüphesiz ki Allâh, bunu kıyâmete kadar haram kılmıştır. Kimin yanında bunlardan bir kadın varsa, hemen onu serbest bıraksın, onlara verdiği şeylerden hiçbir şeyi geri almasın!.." (216)

Hz. Ali (r.a.), İbn-i Abbas (r. anhümâ)’ya şöyle demişti:

"Rasûlullâh (s.a.v.), mut’a nikâhından ve ehil merkeblerin etlerini yemekten Hayber’in fethi günü bizleri menetti." (217)

Mut’a nikâhı, zinâdan başka bir şey değildir. Dört mezheb imâmına göre haramdır ve bâtıldır. (218)

Görülüyor ki yüce dînimiz, kadının hiçbir şekilde şehvet metâı hâline getirilmesine aslâ müsaade etmemektedir.


Kaynaklar:
(216) Müslim, Nikâh, 22.
(217) Buhârî, c. VI, s: 129.
(218) H. Döndüren, a.g.e., s: 208.

sümeyra
Mon 2 May 2011, 06:48 am GMT +0200


    Mut’a nikâhı, zinâdan başka bir şey değildir. Dört mezheb imâmına göre haramdır ve bâtıldır. (218)

    Bazı ülkelerde halen kullanılıyor bu nikah..Bildiğim kadarıyla..Rabbim akıl fikir versin..Fıkra gibi..Hani adamın birine sormuşlar..Neden namaz kılmıyorsun..Demiş ki Kuran'da öyle diyor..Oysa Ayetin başında ''Sarhoşluk haliyle ilgili'' bir şart vardır..İşinize gelen kelimeleri seçip almak,bundan hüküm çıkarmak..Nereye taşır insanı?

    Hocam..Bir de yukarıda geçen Hz. Ali (r.a.), İbn-i Abbas (r. anhümâ)’ya şöyle demişti:''ifadesi dikkatimi çekti..Neden R.Anhüma denilmiş acaba..Bilgilendirirseniz sevinirim..Rabbim razı olsun..

Halis_52
Mon 2 May 2011, 03:20 pm GMT +0200
       ALLAH razı olsun hocam. radıyallahu anhu--ALLAH O'ndan razı olsun, raduyallahu anhuma--ALLAH onlardan razı olsun malum... Biri tekil diğeri çoğul... Yazarımız zannedersem ikinci radıyallahu anhuma ifadesini atıf yoluyla diğerlerini de içine alacak şekilde çoğul kullanmıştır. Bu durumda mana ALLAH hem İbn-i Abbas'tan hem de diğer sahabelerden razı olsun... Burada normalde uygun olan tek kişiden bahsediliyorsa ALLAH ondan razı olsun ifadesi--radıyallahu anhu sözcüğü ile, Çok kişiden bahsediliyorsa--ALLAH O'nlardan razı olsun ifadesi--radıyallahu anhum sözcüğü ile ifade edilmesidir....

        Yazarımız o şekil kullanmış hocam, onun da vardır bir bildiği... Ben sizleri bilgilendirdim inşaallah.

ceren
Thu 10 August 2017, 05:13 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Rabbim bu tür haram davranışlardan uzak eylesin inşallah...