- Müslümanlıkta İbadetler,Taharetler

Adsense kodları


Müslümanlıkta İbadetler,Taharetler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
haber
Wed 4 November 2009, 05:59 pm GMT +0200
MÜSLÜMANLIKTA İBADETLER, TAHARETLER

1-
İslam dini, Yüce Allah'a ibadetten, itaat ve teslimiyetten ibaret en kutsal bir dindir. Bu kutsal din, Yüce Allah'ı bilmek, ona ibadet ve itaatta bulunmak için insanların yaratılmış olduklarını bildirmektedir.


  Büyük İslam dini, insanları yükseltir, insanları melekler gibi temiz bir hayata kavuşturur, insanların ruhlarını manevî duygularla aydınlatır. Bütün kainatın yüce yaratıcısına kulluk ve ibadet görevinde bulunmalarını emreder.


  İkramı bol olan ezeli yaratıcımızın manevî huzurunda kabul edilmek, insan için ne büyük bir nimet, ne büyük bir şereftir. İşte ibadet ve itaat, insana bu nimet ve şerefi kazandırır.


  Uyanık bir ruhun ferahlığı, sağlam düşünceli bir insanın kalben huzuru, gerçek bir neş'eye ve bir mutluluğa kavuşması, ancak Yüce Allah'a ibadet sayesinde elde edilir.


  İbadet ve itaat zevkinden yoksun olanlar, kendi yaratılışlarındaki hikmetten habersiz olan zavallılardır.


  Yüce Allah'a kulluk ve ibadette bulunmayanlar, borçlu oldukları şükür görevini terk etmiş, sonsuz ahiret hayatlarını tehlikeye düşürmüş mutsuz kimselerdir.


  Hiç şübhe yok ki, insanların mutluluk ve selameti, gerçek varlığı, Yüce Allah'a güzel niyet ve samimi bir kalb ile ibadet ve itaat etmekle kazanılmış olur. ibadetlerin bir kısmı da temizliğe ve paklığa bağlıdır.


  2- Müslümanlık, temizliğe büyük bir önem vermiştir. Taharet, maddî ve manevî kirlerden arınmak demektir. Bir kısım ibadetlerin şartı, başlangıcı, anahtarıdır. Temizlik bulunmadıkça bu ibadetler yerine getirilemez. Temizlik bulunmadıkça insan Yüce Allah'ın manevî huzuruna giremez. Nitekim bir hadis-i şerîfte:
  "Temizlik imandandır" buyurulmuştur.


  Diğer bir hadis-i şerifde de: "Namazın anahtarı temizliktir" buyurulmuştur.
  Aynı zamanda temizlik sağlık için yararlıdır. Rızkın çoğalmasına sebeb olur. Nitekim bir hadis-i şerifde: "Temizliğe devam et ki, rızkına genişlik verilsin" buyurulmuştur.


  Sonuç: Ehliyet ve yetki sahibi olan her insan birtakım ibadetlerle, temizliklerle din bakımından görevlidir. Bazı şeyleri yapmakla ve bazı şeyleri yapmamakla sorumlu tutulmuştur. Bunlara dair ilmihalimizde yeterince bilgi verilecektir. Ancak din kitablarında, yazışmalarda ve konuşmalarda çokça tekrarlanan bazı deyimler vardır ki, önce bunların anlamlarını bilmek gerekir. Bunun için önce bunların lügat ve terim manalarını yazacağız.

hafizvuslat
Wed 4 November 2009, 08:14 pm GMT +0200
Temizlik,gerek maddi gerek manevi acidan olsun,bizler icin cok onemlidir.Musluman insan temizligi ile dikkat ceker,daima toplumda insanlara fark atar.
Ayni zamanda temizligine onem veren biz muslumanlar,bu hareketimiz ile,gayri muminlere ornek oluyoruz.Yurt disinda mesela,illaki farkliligimizi ve temizligimizi goruyor ve ozeniyorlar.Ozenmeselerde merak edip nedenini soruyorlar,dinimizin ahlaki oldugunu ogrenincede sasiriyorlar.

Rabbim cc dogru yolda yuruyenlerden olabilmemizi nasip etsin.

Allah cc razi olsun Hocam bu onemli konulari bizlerle paylastiginiz icin.+rep

Sevgi ve Dua ile...

hafiza aise
Mon 6 May 2013, 03:31 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah ; amin inş ... Bir kapıdan girmek için anahtar gerek. Namazın anahtaı da temizlikten geçiyor. Rabbu-l Alemin insanoğluna mükemmel bir fırsat vermiş. Günde beş kere şu saatlerde huzuruma gel ve dile benden ne dilersen diyor. Elhamdulillah...

Rabbimizin huzuruna temiz bir beden ve temiz bir kalp ile çıkabilmek duasıyla...

Nur1
Mon 22 September 2014, 05:04 am GMT +0200
Selamun Aleykum ve Rahmetullah ve berekatullah,Gerçekten dikkat edilmesi gereken bir konu Rabbim daima uygun ve temiz olmayı nasip etsin inşaallah,Allah razı olsun kardeşim

saniyenur
Fri 17 October 2014, 03:15 pm GMT +0200
Temizlik imandandır buyurmuş iki cihan sultanı. Rabbim içimizi dışımızı temiz eylesin.

ehlidunya
Fri 17 October 2014, 03:47 pm GMT +0200
Ve aleykum selam ; Dinimizin temizliğe verdiği önem ortada inşaallah bizlerde üzerimize düşen vazifeleri yapar rabbimizin rızasına mazhar oluruz

Bilal2009
Sun 4 October 2015, 12:35 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah,  Temizlik cennetin anahtaridir.  Ibadetlerimizde hem maddi hem hem manevi temizleniriz.  Rabbim ( celle celaluhu ) bizleri temizlenenlerden eylesin.

halim
Wed 31 August 2016, 09:35 pm GMT +0200
Temizlik bulunmadıkça insan Yüce Allah'ın manevî huzuruna giremez. Nitekim bir hadis-i şerîfte:
  "Temizlik imandandır" buyurulmuştur.

Bir hadis-i şerifde de: "Namazın anahtarı temizliktir" buyurulmuştur.Aynı zamanda temizlik sağlık için yararlıdır. Rızkın çoğalmasına sebeb olur. Nitekim bir hadis-i şerifde: "Temizliğe devam et ki, rızkına genişlik verilsin.

İnşaallah temizlenen çokca ibadet eden ve buna binaen Allahu teala tarafından rızkı genişletilen hayırlı insanlardan oluruz.

Allah razı olsun

yagmur_7-c
Wed 31 August 2016, 09:44 pm GMT +0200
Esselamu aleykum
İbadet sagliga yararlıdır...İbadet etmek insanlar için gerekli bir aktivite...Rabbim ibadeti seven kollarindan etsin inşallah...

HALACAHAN
Wed 31 August 2016, 10:13 pm GMT +0200
Rabbim hepimize maddi hayatımızda da manevi hayatımızda da temizlik nasip etsin ..

ceren
Thu 1 September 2016, 04:47 pm GMT +0200
Aleykümselam.Temizlik imandan gelir.İbadet etmenin ilk hükmüde bedenen temiz olmaktır.Ruhen ve bedenen temiz olan ve ibadetlerini hakkıyla yapıp allahın rahmetine kavuşan kullardan olalım inşallah...

ceren
Thu 20 December 2018, 04:27 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Ibadet etmek için hem vücud hemde beden temizligine dikkat etmek gerekir.taharerini vücud temizliğini dikkatli yapan ve ruhen bedenen temizlenip ibadetini hakkiyla yapan kullardan olalim inşallah. Rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim. ..

melda 6D
Thu 20 December 2018, 08:05 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Temizliğimize dikkat edelim inşallah