- Müslümanlarla ortak faaliyetler düzenlensin

Adsense kodları


Müslümanlarla ortak faaliyetler düzenlensin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
rabia
Mon 17 May 2010, 12:07 am GMT +0200


Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasında ortak bir gün düzenlenmesini arzu ettiğini belirtti.

 Alman Protestan Kiliseleri Yönetim Kurulu Üyesi de olan Maiziere, Münih şehrinde düzenlenen 2. Ekümenik Kiliseler Günü vesilesiyle yayımlanacak “Bild am Sonntag” gazetesi için yazdığı makalede, Martin Luther King’in “Bir hayalim var” şeklindeki sözlerinin kendisi için de geçerli olduğunu belirterek, Müslümanlarla ortak aktiviteler, tartışmalar ve bağlayıcı görüşmeler yapılmasını istediğini kaydetti.

Münih şehrinde düzenlenen Ekümenik Kiliseler Günü çerçevesindeki faaliyetlerden çok etkilendiğini ve Protestanlarla Katolikleri birbirinden ayıran çok şey bulunmasına rağmen bir araya gelinerek, çok güzel sohbet edilebildiğini ifade eden Maiziere, bu arada kendi kendine, “Acaba böyle bir etkinliği Müslümanlar ile düzenleyebilmek için daha ne kadar zaman lâzım” diye sorduğunu yazdı.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyinin (ZMD), Pazartesi günü Berlin’de düzenlenecek İslâm Konferansına katılmama kararından üzüntü duyduğunu, ancak bunun kendi diyalog isteğini azaltmadığını belirten Maiziere, konferansta okullarda İslâm dersi verilmesinin, din öğretmenlerinin eğitiminin ve “memnuniyetle karşılanan İslâmiyet ile istenilmeyen İslâmcılık arasındaki sınırın nerede olduğunun konuşulacağını” ifade etti.
Yeni Asya