- Müslümanlara özel mozzarella peyniri

Adsense kodları


Müslümanlara özel mozzarella peyniri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Wed 22 June 2011, 12:38 am GMT +0200
Müslümanlara özel mozzarella peyniri



İtalya'da, nadir ve pahalı olan bufflonne sütü ile yapılan ünlü mozzarella peynirinin ''helal''inin de üretileceği bildirildi.


Napoli kenti camisinin imamı ve Zeyd İbn Thabit İslam Kültür Derneği Başkanı Abdullah Massimo Cozzolino ile bufflonne (mandanın dişisi) sütü ile yapılan mozzarellayı koruma konsorsiyumun (DOP) müdürü Antonio Lucisano yaptıkları açıklamada, Müslümanlara yönelik İslami usullere uygun (helal) şekilde üretilecek mozzarella peynirinin yapımının, İtalya'nın güneyinde bulunan Caserte eyaletinde yer alan Castel di Sasso bölgesindeki bir şirkete emanet edildiğini belirtti.

Cozzolino ile Lucisano'ya göre, ''geleneksel'' mozzarellanın yanında ''helal'' sertifikası taşıyan ve İtalya'da sayısı artan Müslümanların tüketebileceği mozzarella da yer alacak. İslami usullere göre, ''helal'' mozzarella yapımında kullanılacak aletler alkol ile temizlenmeyecek.

Mozzarella peyniri, nadir ve pahalı olan bufflonne sütü ile yapılıyor.

Dünya Bülteni

Canani
Sun 26 June 2011, 05:54 pm GMT +0200
Hımmm ben hiç yemedim o peynirden ..Ama helal'ininde üretilmesi sevindirdi beni sağolun reyyan hocam bilgi edinmiş oldum Rabbim razı olsun selamtle....

Eslemnur
Sun 26 June 2011, 06:04 pm GMT +0200
Evet bende hıc tatmadım ama helal gıdaların bu sekılde cogalması sevındırdı..