- Müslümanlar bayramları aynı günde kutlamalı

Adsense kodları


Müslümanlar bayramları aynı günde kutlamalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 3 May 2013, 02:57 pm GMT +0200
Müslümanlar bayramları aynı günde kutlamalı

                 

Dünyadaki bütün Müslümanlar oruca aynı günde başlamalı, Ramazan ve Kurban Bayramları aynı günde kutlanmalıMısır eski Müftüsü Ali Cuma, Müslümanların ortak yol haritası belirlemesi için yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Dünyadaki bütün Müslümanlar oruca aynı günde başlamalı, Ramazan ve Kurban Bayramları aynı günde kutlanmalı” dedi.

Müslümanların her şeyde olduğu gibi oruca başlandığı ve bayramların kutlandığı günlerde de birlikte hareket etmeleri gerektiğini belirten Cuma, “Dünyadaki bütün Müslümanlar oruca aynı günde başlamalı, Ramazan ve Kurban Bayramları aynı günde kutlanmalı” ifadelerini kullandı.

Görevde olduğu dönemde de Ramazan ayının başlangıcı ve bayramların tüm dünyada aynı günde kutlanması konusunu, Diyanet İşleri Başkanlığı’yla görüştüklerini ve Türkiye’den olumlu cevap aldıklarını kaydeden Cuma, şubat ayında İstanbul’da gerçekleşen “Uluslararası Ru’yet-i Hilal Konferansı”nda hilalin görülmesi ve bayramların birleştirilmesi yönünde alınan kararlara dikkati çekti.

Akit

reyyan
Sat 4 May 2013, 02:32 pm GMT +0200
Geçen yıl bu uygulama tatbik edilmemiş miydi, ben yanlış mı hatırlıyorum?

saniyenur
Sat 4 May 2013, 05:29 pm GMT +0200
Ülkeler arasındaki zaman farkı nasıl aşılacak acaba? Birlikte hareket etme açısından güzel bir fikir. Fıkıhta buna bir çözüm var mı?

reyyan
Sat 4 May 2013, 08:42 pm GMT +0200
Aynı gün olur fakat saatler elbet farklı olur diye düşünüyorum..