- Müslüman Olmayan Ülkede Çalışmak

Adsense kodları


Müslüman Olmayan Ülkede Çalışmak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 6 August 2012, 01:40 pm GMT +0200
Müslüman Olmayan Ülkede Çalışmak


* Son senelerde birçok Müslüman Almanya, Fransa, Hollanda... gibi gayr-i müslim ülkelerine gidip çalışmakta, kazandıkları parayı getirip kendi ülkelerinde yakınlarıyla yemekteler. Bâzı kimseler kâfirlerin işinde çalışarak kazanılan bu paranın haram olduğunu söylerken, bâzıları da helâl olduğunu ileri sürmekteler. Bu mevzuda ne dersiniz?
* Müslümanların gayr-i müslim ülkelerinde çalışarak para kazanmaları helâldir. Haram olduğu söylenemez. Haram olduğunu söyleyenler şahsî his ve fikirlerini söylemiş olurlar, ilmî bir delil ortaya koyamazlar. Asr-ı Saâdette misâlini görmek mümkündür. Nitekim Hazret-i Ali Efendimiz, bir ara canı hurma istemiş, ancak kendisinin hurması bulunmadığından, hurma bahçesi olan bir Yahudi kadının işinde çalışarak hurma kazanmış, kazandığı hurmaları Resûl-i Ekrem Hazretleri?ne getirip durumu anlatmış. Bir Yahudi kadının kerpiç için hazırladığı çamurunu yaptığını, işine karşılık olarak bu hurmaları aldığını açıklamış, Hazret-i Resûlüllah da bu hurmaları yemiş, gayr-i müslimin işinde çalıştığı için yenmez dememiş, Hazret-i Ali?yi böyle işte çalışmaktan men etmemiştir.

Demek ki gayr-i müslimin işinde çalışmak câizdir. Şu kadar var ki, gayr-i müslimin yanında çalışan Müslüman İslâm?ın güzelliğini gösteren bir yüksek ahlâk ve İslâmî tavır içinde olsun, İslâm?ın şânını alçaltan değil, yükselten bir yaşayış ve örneklik içinde bulunsun ....