- Müslüman-Hıristiyan dostluğu

Adsense kodları


Müslüman-Hıristiyan dostluğu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 5 March 2011, 12:19 am GMT +0200
Müslüman-Hıristiyan dostluğu



Yaklaşık 200 kişilik cemaatini toplayan papaz, Selimiye Camii'nin ikizi olarak tanımlanan Nizamiye Camii'ni ziyarete geldi.

Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde yapımı devam eden Selimiye'nin ikizi Nizamiye Camii, henüz tamamlanmadan yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Nizamiye'nin proje yöneticisi Orhan Çelik, ziyaretlerin en ilgincinin ise geçtiğimiz günlerde yaşandığını ifade etti. Caminin hemen yanındaki kilisenin papazı, kadınlı erkekli her yaştan yaklaşık 200 kişilik cemaatini toplayarak Nizamiye'ye geldi.

ORTAK NOKTA HOŞGÖRÜ


Nizamiye Camii'nin sorumlularından İsak Turan ile Naci Kaya misafirleri gezdirerek, cami hakkında bilgi verdi. Ziyaretin sonunda kilise üyelerine Türkiye ürünü meyve suları ve çikolata ikram edildi. Nizamiye'nin bulunduğu Midrand Kasabası'ndaki Protestan kilisesinin papazı Martin Morrison, "Arkadaşım bana bu dev mimariden bahsetmişti. Farklı dinlere mensup insanların bir araya gelmesi çok önemli" diyerek dostluğun baki olduğunu belirtti.

Yeni Şafak

zahdem
Sat 5 March 2011, 12:25 am GMT +0200
selimiye camiine şeklen benzeyebilir;ama ondaki sanat şahaserliğini hissettirebilmesi zor.

reyyan
Sat 5 March 2011, 12:28 am GMT +0200
Evet zahdem hocam, o hissiyatı ince düşünceyi zor yakalarlar...

rahmet
Sat 5 March 2011, 07:58 am GMT +0200
   Muhterem hocam!
   Selimiyedeki eserde merhum Sinanın bilgi,tecrübe,sanatkarlığı,alınteri ve ihlası var.Onlar eserlerini ibadet maksadı ve ALLAH rızası için yapmışlar.Şimdikileri yapanlar tamamen teknoloji ürünü.
  Ama yinede bu gibi batıl dinlerin var olduğu bu gibi yaban ellerde İslamın sembolü olan minarelerin yükselmesi harika bir olay.RABBİM sayılarını çoğaltsın.Yapımlarına vesile olanlardan ALLAH CC. razı olsun.AMİN.