- Mümin ile kafirin yedikleri kaç baðýrsak doldurur?

Adsense kodlarý


Mümin ile kafirin yedikleri kaç baðýrsak doldurur?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 31 October 2011, 01:15 pm GMT +0200

BÖLÜM: 20

MÜMIN ILE KAFIRIN YEDIKLERI KAÇ BAÐIRSAK DOLDURUR?


1818- Ýbn Ömer (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) þöyle buyurmuþtur: “kafir yedi baðýrsak dolduracak kadar yer mümin ise tek baðýrsak dolduracak kadar yemek yer.” (Ýbn Mâce: Etýme: 3; Müslim, Eþribe: 34)

ž Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.
Tirmizî: Bu konuda Ebû Hüreyre, Ebû Saîd, Ebû Basra el Gýfârî, Ebû Musa, Cehcah el Gýfârî, Meymûne ve Abdullah b. Amr’dan da hadis rivâyet edilmiþtir.
1819- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.)’e kafir olan bir kimse misafir olarak geldi Rasûlullah (s.a.v.) onun için bir koyundan süt saðýlýp ikram edilmesini emretti. Koyundan süt saðýldý misafir içti sonra baþka bir koyun saðýlmasýný emretti koyundan süt saðýldý misafir onu da içti sonra tekrar baþka bir koyun saðýldý onu da içti böylece yedi koyun sütünü içmiþ oldu. Ertesi sabah Müslüman oldu. Rasûlullah (s.a.v.) yine bir koyundan süt saðýlmasýný emretti, süt saðýldý misafir içti baþka bir koyundan süt saðýlmasýný emretti süt saðýldý fakat misafir bu sütü içip bitiremedi. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) þöyle buyurdu: “Mümin bir baðýrsak dolduracak kadar içer kafir ise yedi baðýrsak dolduracak kadar yer ve içer.” (Ýbn Mâce: Etýme: 3; Müslim, Eþribe: 34)
ž Tirmizî: Bu hadis Süheyl’in rivâyeti olarak hasen sahih garibtir.

BÖLÜM: 21
 IKI KIÞININ YEMEÐI ÜÇ KIÞIYE YETERLIDIR



1820- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: Rasûlullah (s.a.v.) þöyle buyurdu: “Ýki kiþinin yemeði üç kiþiye, üç kiþinin yemeði de dört kiþiye yeterlidir.” (Ýbn Mâce, Etýme: 2)
ž Tirmizî: Bu konuda Câbir ve Ýbn Ömer’den de hadis rivâyet edilmiþtir.
Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.

Câbir ve Ýbn Ömer; Peygamber (s.a.v.)’den þöyle rivâyet etmiþlerdir: “Tek kiþinin yemeði iki kiþiye, iki kiþinin yemeði dört kiþiye dört kiþinin yemeði ise sekiz kiþiye yeterlidir.”
Muhammed b. Beþþâr; Abdurrahman b. Mehdî vasýtasýyla Sûfyân’dan, Âmeþ’den, Ebû Sûfyân’dan, Câbir’den bu hadisi ayný þekilde rivâyet etmiþtir.

HALACAHAN
Sat 7 May 2016, 08:58 pm GMT +0200
Efendimiz az yer az güler ve az uyurmus.... Müminler olarak bizde uygulayabilecek keþke .. Rabbim yardým eylesin..

ceren
Sat 7 May 2016, 09:11 pm GMT +0200
Aleykumselam.Muminler tek bagirsak kafirlerde omurleri kadar yedikleri yedi bagirsagi doldurur.Mumin olan ve helal rizik kazanip helal yiyen kullardan olalim inþallah...

Rüveyha
Sat 7 May 2016, 10:17 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain ÝnþaAllah..Mümin kullar ancak yaþayacaklarý kadar yer içerler,nefislerinin kölesi olmazlar.ÝnþaAllah Mevlam bizleri az yiyenlerden , az konuþup,az uyuyanlardan kýlsýn.Rabbim razý olsun

Sevgi.
Sun 8 May 2016, 05:07 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlam bizleri Peygamberimiz'in ahlâký ile ahlăklandýrsýn ve sünnetlerini hakkýyla uygulayanlardan eylesin inþaAllah. Amin ecmain...
  Paylaþým için Allah Razý olsun.