- Muhtaçların sayısı artıyor

Adsense kodları


Muhtaçların sayısı artıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 22 July 2012, 06:06 pm GMT +0200
MUHTAÇLARIN SAYISI ARTIYOR
   

BİRLEŞMİŞ Milletler İnsanî İşler Koordinasyon Ofisi (BMİİKO) tarafından yayımlanan raporda, geçen yıl 51 milyon olan BM yardımına ihtiyaç duyanların sayısının bu yılın ilk yarısında yüzde 20’nin üzerinde artışla 62 milyona ulaştığı bildirildi.
 
Muhtaçların sayısı artıyor
 
BİRLEŞMİŞ Milletler İnsanî İşler Koordinasyon Ofisi (BMİİKO) tarafından yayımlanan raporda, geçen yıl 51 milyon olan BM yardımına ihtiyaç duyanların sayısının bu yılın ilk yarısında yüzde 20’nin üzerinde artışla 62 milyona ulaştığı bildirildi. Gıda güvensizliği, çatışma ve tabiî felâketlerin BM’nin insanî yardımınına ihtiyaç duyulmasının başlıca sebeplerini oluşturduğu kaydedilen raporda, artan ihtiyaç dolayısıyla BMİİKO ile bağlantılı insanî yardım kuruluşlarının yardımlar sağlanabilmesi için gerekli olan fon miktarını 19 Temmuz itibarıyla 7,8 milyar dolardan 8,8 milyar dolara çıkardığı belirtildi. Şimdiye kadar gerekli fonların sadece yüzde 45’inin teslim alındığı kaydedilen raporda, bu yıl için doldurulması gereken açığın 4,8 milyar dolar olduğu bildirildi.
BMİİKO Başkanı Valerie Amos, sağlanan insanî yardımla şu ana kadar 21 milyon insana ulaşabildiklerini, ancak birlikte çalıştıkları insanî yardım kuruluşlarının muhtaç durumdaki herkese ulaşabilmek için daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Bu yılın ilk yarısında, dünyadaki 20 ülkede, çatışma, açlık ve tabiî felâketler dolayısıyla son derece güç şartlar altında yaşamak zorunda kalan insanlar olduğunu belirten Amos, yardım kuruluşlarının güç durumdaki insanlara etkili acil yardım sağlamanın yanında, gelecekteki tabiî  felâketler ve çatışmaların etkileriyle daha iyi başedebilmelerini sağlamak amacıyla toplumlara güçlüklere karşı direnç kazandırmak için de girişimlerde bulunduğunun altını çizdi. BMİİKO’nun raporuna göre dünyadaki yardıma muhtaç durumdaki insanların 18 milyonu aşkın büyük bir bölümü, Afrika kıt′asının, Çad, Mali, Moritanya, Nijer, Sudan’ın bazı kesimleriyle Kamerun ve Nijerya’yı içine alan Sahel bölgesinde yaşıyor.  

yenişafak

reyyan
Sun 22 July 2012, 08:03 pm GMT +0200
Bazılarının hırsları diğerlerini felakete sürüklüyor böylece bir kısım zenginler zenginliklerinde artış sağlarken diğerleri yoksulluğa mahkum bırakılıyor...

hafiza aise
Sun 22 July 2012, 10:31 pm GMT +0200
Evet. Biraz dönüp Efendimiz zamanına bakarsak örnek alacak , öğrenecek çok şeyimiz oldugunu göreceğiz.

sumeyye
Mon 23 July 2012, 12:57 am GMT +0200
s.a.. ; böyle haberleri okumak üzüyor fakat gerçekleri de görmek gerekiyor..Rabbim c.c milyonlarca insanin haklarini yiyenleri bildiği gibi eylesin..