- Müellifin Önsözü

Adsense kodları


Müellifin Önsözü

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Thu 2 June 2011, 11:50 am GMT +0200
Müellifin Önsözü

Peygamberimizi (s.a.v.) gönderdiği bütün peygamberlerden, kita­bımızı indirdiği bütün kitaplardan üstün tutan, biz son ümmetini ilk yapan Allah'a hamdolsun. Onun, onunla ve onun için olduğuna inanan biri olarak şükür ona olsun.

Allah size rahmet etsin. Biliniz ki, efendimiz Rasulullah (s.a.v.) varlığın özüdür. O, Vahyin aktarıcısıdır. Onun şerefinin kapladığı sa­haya ne beşer yaklaşabilir ne de melek. O, yürürse, makamının bulun­duğu yere hiçbir mahluk giremez. Adem yaratılmadan önce O'nun adı belirtildi, peygamberlere, onun varlığını aleme bildirmeleri emredildi. Ondan önceki peygamberler sadece ümmetlerine gönderildiler. Daveti­nin umumi olması sebebiyle herkesi teşrif etti. Peygamberlerin şeriat-lerinden birçoğu onun şeriatiyle kaldırıldı.

Ben imamlarımızdan bazılarının onun gerçek faziletini bilmedik­lerini gördüm. Onun mertebesini göstereceğim, başından sonuna kadar halini açıklayacağım ve bu kitapta peygamberliğinin doğru olduğuna ve derecesinin bütün peygamberlerden üstün olduğuna dair delilleri geti­rebileceğim bir kitap telif etmek istedim. Sonunda gömüldüğü yeri ve toprağını, ona salât getirmenin faziletini, ümmetin amellerinin ona ar-zedilmesi, onun nasıl diriltileceği ve onun şefaat etme durumunu zikre­dip kıyamet günü yaratıcıya yakınlığını ve derecesini bildirdim.

Dinleyene bıkkınlık vermesi endişesiyle hadislerin senetlerini vermeyeceğim. Çok rivayet etmeyi gaye edinenlerin yaptığı gibi sahihe yalan karıştırmayacağım. Mesela: Hame ibn el-Heyyim'le Zureyb ibn Bersemli'nin hadisi gibi -ki bu hadis onun Mucalese'sinde geçmemiştir-. Pek tabii, Allah'ın hidayetini dilediği kimse için sahih rivayet yeterli­dir.

Bu kitapta beş yüzden fazla bölüm vardır. Allah, rahmetiyle mu­vaffak kılandır. [19]


[19] Abdurrahman İbnü’l-Cevzi, Ashâbın Dilinden Peygamberimizin Hayatı, Uysal Kitabevi: 16.

7/C
Tue 15 April 2014, 04:56 pm GMT +0200
ALLAH SİZLERİN YAR VE YARDIMCISI OLR İNŞALLAH...

mevlüde06
Fri 9 October 2015, 05:09 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah.emeginize yureginize saglik.cok guzel bir hizmet ,cok faydali bir bolum..Rabbim istifade edebilmeyi nasip eylesin insalalh her birimize