- Mübarek Vakitler Bereketli Zamanlar

Adsense kodları


Mübarek Vakitler Bereketli Zamanlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Tue 18 May 2010, 02:32 am GMT +0200
MÜBAREK VAKİTLER BEREKETLİ ZAMANLAR

Aziz Müminler!

Kendine has nimetlerin ihsan edildiği belli mevsimler, bazı ibâdet ve önemli işlerin îfâ edilmesi kendine bağlanan muayyen vakitler vardır. Bir günde kılınan beş vakit namaz, her hafta kılınan Cuma namazı, Bayram günlerinde Bayram namazı, Ramazan ayının gecelerinde Teravih namazı, Oruç için Ramazan ayı, Hac için, hac günleri, işte bu belirli vakitlerdendir.

Nitekim Kuran-ı Kerimde şöyle buyurulmuştur: Akşama ulaştığınızda ve sabaha kavuştuğunuzda, gündüzün sonunda ve öğle vaktine eriştiğinizde, Allahı tesbîh edin (namaz kılın). Göklerde ve yerde hamd Ona mahsustur.[1]

Değerli Mü’minler!

Üç aylar, Mevlid, Regâib, Miraç, Berât kandilleri ile Kadir gecesi gibi vakitler de müslümanların özel olarak, Cenâb-ı Hakk’a yönelip tevbe ve istiğfarda, duâ ve niyâzda bulundukları, nâfile ya da kazâ namazı gibi ibadetlerle değerlendirdikleri, bereketli zamanlardır. Yüce Allah; Cennet nimetlerinin, Ey Rabbimiz! İman ettik; bizim günahlarımızı bağışla, bizi ateş azâbından koru diyen; sabreden, dürüst olan, huzûrda boyun büken, hayra harcayan ve seher vaktinde Allahtan bağış dileyenler için olduğunu bildirmektedir.[2]

Sevgili Peygamberimiz ise;

Ey insanlar! Selamlaşınız. Yemek yediriniz. İnsanlar uyurken geceleyin namaz kılınız. Selâmetle cennete girersiniz.[3]

Gecede duanın kabul olacağı bir saat vardır ki; herhangi bir Müslüman, ona rastlar da dünya ve ahirete dair Allahdan hayır dilerse, muhakkak Allah dileğini yerine getirir.[4] buyurmaktadır.

Muhterem Müminler!

İçinde; Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin yer aldığı, Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan maneviyat mevsiminin dînî hayatımızda özel bir yeri vardır.

Kin ve nefretin unutulduğu, herkesin kendisini güven içinde hissettiği; Peygamberimizin Allahım! Recep ve Şabanı hakkımızda hayırlı ve mübârek kıl, bizi Ramazana ulaştır[5] duâlarıyla iltifat buyurduğu üç aylar, mübarek gecelerle nurlanmış; namaz, oruç, zekat ve sadaka gibi ibadetlerle süslenmiştir.

Üç aylar, kötülüklerden uzaklaşmanın yoğunluk kazandığı; iyilik, hayır ve duaların arttığı; yardımlaşma hissinin canlandığı; gönülleri ferahlatan Ramazan-ı Şerifin de içinde bulunduğu bir iklimdir.

Peygamber Efendimiz: Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar kabul olur. Bunlar; Recep ayının ilk gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesi, Cuma ve Bayram geceleridir[6] buyurmuştur.

Muhterem Müslümanlar!

18 Eylül Salı günü Recep ayının birinci günüdür. 20 Eylül Perşembe akşamı da Regaib kandilidir. Hepimiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Allahtan dilerim.
[1] Rûm, 30/17-18.
[2] Al-i İmrân, 3/16-17.
[3] R.Salihin Terc.H.Hüsnü Erdem c.2, s.452. Hadis No.1171.
[4] Aynı eser, s.458, Hadis No:1183.
[5] Keşfül-Hafa No:554
[6] el-Fethül Kebir 2/92.
 

elveda
Tue 18 May 2010, 06:17 am GMT +0200
sa bu sene 13 Haziran /1 Recep ****17 Haziran /Regaib Kandili  Rabbim değerlendirmeyi nasip eylesin

Sevgi.
Fri 13 October 2017, 03:16 am GMT +0200
Mevlam bizlere bu güzel mübarek günlerin kıymetini bilenlerden eylesin inşaAllah. Aminn ecmain

🌹 LÂ İLÂHE İLLALLAH MUHAMMED'EN RESÛLULLAH 🌹

Bilal2009
Fri 13 October 2017, 06:09 pm GMT +0200
Bu bereketli vakitler bizler için bir fırsattır Rabbim bizleri bu fırsatları kaçırmayanlardan eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun