- Moskova'da "Kur'an-ı Kerim Festivali"

Adsense kodları


Moskova'da "Kur'an-ı Kerim Festivali"

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Mon 4 April 2016, 08:45 pm GMT +0200
Moskova'da Kur'an-ı Kerim Festivali



Rusya'nın Başkenti Moskova'daki Merkez Camisinde "Kur'an-ı Kerim festivali" düzenlendi.

Rusya'nın Başkenti Moskova'daki Merkez Camisinde "Kur'an-ı Kerim festivali" düzenlendi.

Rusya Müftüler Konseyi ve Rusya Müslümanları Dini İdaresi tarafından organize edilen etkinlikte, çocuklar arası Kur'an-ı Kerim okuma yarışması, İslami kitaplar sergisi ve çeşitli seminerler düzenlendi.

Hat sanatı sergisinin de açıldığı etkinliğe katılanlar, camide muhafaza edilen Hz. Muhammed'in saç telini ziyaret etme imkanı buldu.

Rusya Müftüler Konseyi yetkilisi Güzel Mubinova, gün boyu devam eden "Kur'an-ı Kerim" festivaline yaklaşık 10 bin kişinin katılmasının beklendiğini söyledi.

Mubinova, "İnsanlar sabahtan akşama kadar camiyi ziyaret edebiliyor. Kur'an okuma yarışmasında en küçük katılımcı 5 yaşındaydı. Her yaştan insana hitap eden bir etkinlik" dedi.

Karina Şamilevna isimli katılımcı "Moskova'da bu türlü Kur'an-ı Kerim etkinliklerinin düzenlenmesi çok önemli buluyorum. Bu sayede insanlar camiye gelerek hem ibadet edebiliyor hem de İslam'ı öğreniyor" diye konuştu.

Haberler

Hatice Akdağ 7/B
Mon 4 April 2016, 09:22 pm GMT +0200
Esselamun Aleyküm:
İslamiyetin zaman geçtikçe yayılması,insanların İslam dinine merak uyandırması çok güzel. İnşallah git gide artar ve İslamiyet yayılır.
Bu bilgileri bizimle paylaştığınız için Allah razı olsun..