- Moskovada kuran çoşkusu

Adsense kodları


Moskovada kuran çoşkusu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 27 September 2011, 04:25 pm GMT +0200
MOSKOVA’DA KUR’ÂN COŞKUSU    
   
Rusya’nın başkenti Moskova’da bu yıl 12’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Kur’ân-ı Kerim Okuma Yarışması’nda 35 ülkeden gelen hafızlar yarıştı. Kur’ân ziyafetinin sunulduğu gecede, birinciliği Filistinli hafız kazandı.
 
35 ülkeden hafızlar Moskova’da yarıştı
Rusya Müftüler Konseyi tarafından Moskova’nın Kosmos Oteli’nde düzenlenen yarışma, büyük ilgi gördü. Salonu dolduran yüzlerce dinleyici; Belçika, Fransa, İngiltere, Fas, Afganistan, Yunanistan, Bosna Hersek, Gana, Tanzanya, Somali, Suriye ve Kamerun’dan gelen hafızları dinleme imkânı buldu. Dinleyiciler, Kur’ân- Kerim tilavetlerini huşu içinde dinlerken, bazı hafızların tilavetleri salonda tekbir ve alkışlarla karşılandı.
Yaşları 15-35 arasında değişen yarışmacıların büyük çoğunluğunu genç yaştakiler oluşturdu. Yarışmada 70 puan tecvid ve 30 puan da güzel okuma ve makama verildi. Yarışmanın birinciliğini Filistinli Said Davoud, ikinciliğini Suudi Arabistanlı Halid Al Vuzaidi ve üçüncülüğünü de Faslı Al Valid Aşşamsan paylaştı.
Yarışmaya Türkiye’den katılan Hacı Çetin isimli hafız yaptığı açıklamada, birkaç gündür Moskova’da bulunduğunu ve hafız arkadaşları ile kaynaşma imkaânı bulduğunu kaydetti. Çetin, Kur’an-ı Kerim’i ezberlemenin herkese nasip olmadığını belirterek yarışmacıları ‘Kur’ân aşığı Kur’ân bülbülleri’ olarak nitelendirdi. Çetin, “Salonda coşkulu bir atmosfer var. Bu yüzden sahneye çıkan arkadaşlar da çok heyecanlanıyor. Gerçi heyecansız yarışma da olmaz. Bu yüzden bu çok normal” diye konuştu. Çetin, yarışmaya İstanbul Bağcılar’dan katıldığını ekledi. Dinlemek için gelenlerin de Kur’ân âşığı insanlar olduklarını hissettiğini ifade eden Çetin, “Komünizmden çıkmış bir ülkede İslamiyet’in bu kadar benimsenmesi ve böyle yarışmaların düzenlenmesi çok sevindirici… Kur'ân okunduğu zaman insanın bütün hüznü ve kederi gidiyor. İnsan manevî duygularla bezeniyor” dedi. Bu yılki yarışma Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin’in himayesinde düzenlenirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Moskova Belediyesi de yarışmaya destek verdi. 

yeniasya