- Moda saça zarar veriyor

Adsense kodları


Moda saça zarar veriyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sat 19 June 2010, 12:37 pm GMT +0200
Doç. Dr. Ülker Gül, kimyasal maddeler ile yapılan perma, boyama, beyazlatma, düzleştirme gibi işlemlerin oldukça     
hasar veren uygulamalar olduğunun akılda tutulması gerektiğini söyledi
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği şefi Doç. Dr. Ülker Gül, saç dolaşıklığı açmak için yapılan agresif taramanın, tarakta saçların artışı şeklinde görüldüğü gibi belirgin saç dökülmesine ve saç kırılmalarına neden olduğunu da açıkladı. Sağlıklı saç bakımı konusunda açıklamalarda bulunan Gül, saçlar görünümlerinin toplumdan topluma değişen şekilde güzellik, statü, güç, kendine güven, kimlik, medeni durum, ekonomik durum gibi birçok faktörün de temsil aracı olduğunu ifade etti.
SIK SIK BOYATMAYIN

Gül, "Özellikle kadınların en sık yaptıkları hatalardan biri, aynı anda birçok işlemi saçlarına uygulamaktır: Boyatma işleminden kısa süre sonra beğenilmeme nedeni ile tekrar boyatma, perma ve boyama işleminin birlikte kullanılması, perma ya da boya işleminden hemen sonra fön uygulanması, sık sık elektrikli düzleştiricilerin kullanılması gibi... Bir diğer faktör klorlu havuz suyu ile temastır. Eğer saçlarına perma, beyazlatma ya da boyama işlemlerini uygulatmışsa hasarlanma daha da fazla ortaya çıkar" dedi. Günümüzde birçok değişimi tetikleyen en önemli faktörün moda olduğunu söyleyen Gül, "Birçok temsil özelliğini içinde barındıran saçlarımız, bizler tarafından devamlı bir değişime tâbi tutulmaktadır" diye konuştu.

Doç Dr. Ülker Gül, "Perma ve renk açma işleminin aynı anda uygulandığı bir saçta ciddi kimyasal hasar oluşur. Saçlar sağlıklı görünüme sahip olamazlar" dedi.

neslinur
Sat 19 June 2010, 01:31 pm GMT +0200
Böyle sıkıntılarımın olmaması ne güzel elhamdulillah :)
Paylaşım için teşekkürler...