- Minarelerin fotoğrafını çekip sergi açtı

Adsense kodları


Minarelerin fotoğrafını çekip sergi açtı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 1 October 2012, 02:08 pm GMT +0200
Minarelerin fotoğrafını çekip sergi açtı



Mustafa Kara, 'Paris'ten Sydney'e Dünyanın Minareleri' başlıklı sergi açtı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, 30 yıl boyunca gittiği ülkelerde çektiği minare fotoğraflarından oluşan 'Paris'ten Sydney'e Dünyanın Minareleri' başlıklı sergi açtı.

UÜ Rektörlük Sanat Galerisi'nde izlenime açılan sergide, Prof. Kara'nın Türkiye'nin yanı sıra 20 ülkeden çektiği ilginç minare fotoğrafları yer alıyor. Açılışta, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ve öğretim üyelerine sergideki fotoğraflar hakkında bilgi veren Prof. Kara, yaklaşık 30 yıldır gittiği ülkelerdeki yapılmış tüm güzellikleri görmeye ve tesbit etmeye çalıştığını söyledi. Prof. Kara, ilginç minare fotoğraflarının da bunlardan bazıları olduğunu bildirdi.

Fotoğrafları sergileme fikrinin sonradan oluştuğunu ifade eden Prof. Kara, "Türkiye başta olmak üzere, ziyaret edebildiğim ülkelerde güzellikler gördüğüm gibi çarpık kafaların ürünü olan çarpık şehirleşme ile çok zor durumda kalan minareleri de görüp fotoğrafladım. Gökdelenlerin altında ezilen minareler ve zevk-i selimden nasiplenmemiş camiler göz ve gönülleri rahatsız etmekte, Sinan'ın torunlarına hiç yakışmamaktadır." dedi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, çektiği fotoğrafları Üniversitede sergi açarak paylaşan Prof. Dr. Mustafa Kara'ya teşekkür belgesi verdi. Prof. Kara da Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek'e, "İslam Dünyası'ndan Minare Fotoğrafları Albümü" armağan etti.

Prof. Dr. Mustafa Kara'nın, "Paris'ten Sydney'e Dünyanın Minareleri" sergisinde Fransa'dan Avustralya'ya, İspanya'dan Türk Cumhuriyetlerine uzanan geniş bir yelpazeden çekilmiş 53 minare fotoğrafı yer alıyor. Sergi, 12 Ekim'e kadar mesai saatlerinde Rektörlük Sanat Galerisi'nde meraklılara açık olacak.

Cihan