- Mikatte

Adsense kodları


Mikatte

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
selsebil
Fri 11 December 2009, 01:32 pm GMT +0200
Mikatte

Medinenin tanınmış fakihi Malik bin Enes(r.a.) yılın birinde, hac seferinde, İmam Sadık (a.s) la beraberdi. Mikate geldiler. İhram elbisesi giyme ve telbiye söyleme yani lebbeyk zikrini söyleme zamanı geldi. Başkaları, her zaman yapıldığı üzere bu zikri söylediler.

Malik bin Enes, İmam Sadık (k.s)a yöneldi. İmamdın halinin değiştiğini, bu zikri söylemek istediği anlar heyecanlandığını ve sesinin boğazında kaldığını gördü. Asan kontrolünü, öylesine elden bıraktı ki, neredeyse farkında olmadan, binek hayvanından düşecekti. Malik önüne geldi ve

Yebne Resulullahın; bu zikri söylemekten gayri bir hal çaresi yok dedi. İmam: Ey Ebi Amirin oğlu, nasıl lebbeyk demeye cesaret ederim ki lebbeyk demek; Allahım, sen beni çağırdığın zaman, hemen sana icabet ederim ve daima sana hizmete hazırım manasındadır. Hangi gönül rahatlığıyla, Allahıma böyle küstahlık yapar ve kendimi hizmetine, hazır bir köle olarak tanıtırımn Ya bana cevapta, La Lebbeyk denilirse, o vakit, ne yaparım? buyurdu.

Sems
Tue 2 March 2010, 12:22 am GMT +0200
Allah razı olsun paylaşım için

sümeyra
Tue 29 November 2011, 07:38 pm GMT +0200


      Aynı hakikatler bizim için de geçerli.. ama onların yaklaşımını ortaya koyabilmek için,bizim de gönlümüzde o haşyeti yakalamamız lazım..Rabbim bizleri de hissedar eylesin..

8/A
Tue 14 January 2014, 07:42 pm GMT +0200
Çok güzel bir hikaye bizlerinde düşünerek hareket etmesini gerektirir örnek alarak hareket ederiz İNŞALLAH....