- Microsoft ve Nokia'dan şaşırtan birliktelik

Adsense kodları


Microsoft ve Nokia'dan şaşırtan birliktelik

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Wed 12 August 2009, 02:08 pm GMT +0200
Microsoft ile Nokia; Symbian ve Windows Mobile'dan dolayı sıkı birer iki rakipken nasıl bir ortaklığa gittiler dersiniz?



Yazılım devi Microsoft ile mobil cihaz devi Nokia bugünlerde bir ortaklığın adımlarını atmak üzereler.

Web tabanlı servisler konusunda Ovi ile ciddi bir mesafe kateden Nokia, zamanın popülaritesi gitgide yükselen servislerinden biri olan tarayıcı tabanlı Office için Microsoft ile anlaşmak üzere.

Microsoft da bu konuya oldukça sıcak bakıyor. Zira rekabetin arttığı piyasada payını kaptırmamak ve daha da genişletmek adına Symbian'ın özellikle mobil cihazlar için önemli bir adım olacağı aşikar.



Artık neredeyse tüm Nokia'lar için ücretsiz hale gelen QuickOffice, Symbian'lı cihazlar için güzel bir mobil Office deneyimi olsa da Nokia ve Microsoft'un bu adımı oldukça ilgi çekeceğe benziyor.

İlk etapta tarayıcı tabanlı olarak Word, Excel ve PowerPoint'in kullanıcılara sunulacağı belirtilirken; Nokia'nın ilerleyen zamanlarda Ovi ile de bu özellikleri birleştirmek isteyeceğini tahmin etmek çok da güç değil. Bakalım ilerleyen günlerde rekabet ortamı Nokia kullanıcılarına nasıl yansıyacak