- Meyve suları hangi durumlarda içilmez

Adsense kodları


Meyve suları hangi durumlarda içilmez

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 3 June 2012, 01:27 pm GMT +0200
56- MEYVE SULARI HANGİ DURUMLARDA İÇİLMEZ


5639- Feyrûz (r.a)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’in yanına giderek şöyle dedim: “Ey Allah'ın Rasûlü! Bağlarım var, Allah da içkiyi haram kıldı üzümlerimi ne yapmalıyım?” Rasûlullah (s.a.v): “Kurutursun” buyurdu. “Kurusunu ne yapacağım?” deyince “Akşam ıslatır suyunu sabah içersiniz sabah ıslatıp akşam içersiniz” buyurdu. “Keskinleşinceye (eşiyinceye) kadar bekletebilir miyiz?” diye sordum. Şöyle buyurdu: “Testilere koymayın tulumlara koyun, tuluklarda bekleyince sirke olur” buyurdu. (Ebû Davud, Eşribe: 10; Dârimi, Eşribe: 13)

5640- İbn-üd Deylemî babasından rivâyet ederek şöyle demiştir: Ey Allah'ın Rasûlü dedik. Bizim üzümlerimiz var onları nasıl değerlendirelim? “Kurutursunuz. Akşam ıslatırsınız sabah içersiniz sabah ıslatıp akşam içersiniz, şerbeti tulumlarda yapınız testilerde yapmayınız tulumlarda bekleyince sirke olur” buyurdu. (Ebû Davud, Eşribe: 10; Dârimi, Eşribe: 13)

5641- İbn Abbas (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’e şerbet yapılırdı. Yapılan şerbeti o gün ertesi gün ve üçüncü gün akşamına kadar içerdi kapta kalan şerbet dökülürdü. (Müslim, Eşribe: 9; Ebû Davud, Eşribe: 10)

5642- İbn Abbas (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v)’e üzüm şerbeti yapılırdı onu o gün ertesi gün ertesi gün ve daha sonraki gün içerdi. (Müslim, Eşribe: 9; Ebû Davud, Eşribe: 10)

5643- İbn Abbas (r.a)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’e kuru üzümden şerbet yapılırdı ve bir kaba koyulurdu ve o gün ertesi gün ve ondan sonraki gün o şerbetten içerdi, üçüncü günün sonunda ya kendisi içer veya başkasına içirirdi yine bir şeyler kalırsa dökülürdü. (Müslim, Eşribe: 9; Ebû Davud, Eşribe: 10)

5544- İbn Ömer (r.a)’den rivâyete göre, kendisine kuru üzümden bir kapta şerbet yapılır o günün akşamına içerdi. Akşamleyin yapılanı da gündüz içerdi ve o kapları tertemiz yıkar ve içersinde tortu bırakmazdı. Biz de bu kaplarda yapılan şerbeti bal gibi içerdik. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)

5645- Bessam (r.a)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Ebu Cafer’e şerbetin hükmünü sormuştum, o da: Ali b. Hüseyin’e akşamdan şerbet yapılır sabahleyin içer sabahleyin yapılanı da akşam içerdi dedi. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)

5646- Abdullah (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Süfyan’a şerbetten soruldu. O da şöyle dedi: “Akşam yap sabah iç” (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)

5647- Ebu Osman (Nehdi değil)’dan rivâyete göre, Ümmül Fadl Enes b. Malik’e bir adam göndererek testide yapılan şerbetin hükmünü sordu. Enes’te oğlu Nadr’ın testide şerbet yaptığını ve sabah yapılan şerbeti akşam içtiğini söyledi. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)

5648- Said b. Müseyyeb (r.a)’ten rivâyete göre, şerbetin tortusunu keskinleşmesi ekşiyip şarap haline gelmesinden dolayı yeni şerbete katılmasını hoş görmezdi. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)

5649- Said b. Müseyyeb (r.a) şöyle demiştir: “Şerbetin tortusu onun şarabıdır.” (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)

5650- Said b. Müseyyeb (r.a)’ten rivâyete göre, içkiye aklı giderip bulanık hale getirdiği için “Hamr” denilmiştir. Said b. Müseyyeb her şeyin tortusu üzerine yenisini ilave ederek şerbet yapmayı hoş görmezdi. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)


Bilal2009
Mon 6 August 2018, 03:32 am GMT +0200
Esselamu aleyküm İçkinin haram olduğu ayeti gelince sokaklardan litrelerce içkiyi döken ashab ne güzel ashab O mübarek kimseler ki inandıkları yolda dünyalik zevklerden vazgeçerek İslam a hizmet ettiler En güzel yol uğrunda canimizdan dahi vazgectigimiz yoldur ...

ceren
Mon 6 August 2018, 12:01 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim. ..

Sevgi.
Tue 7 August 2018, 03:15 am GMT +0200
Aleyküm selam meyve suları ekşiyip şarap tadına gelince içilmez