- Mevlid Kandili'nde Hatm-i Enbiya nasıl yapılır?

Adsense kodları


Mevlid Kandili'nde Hatm-i Enbiya nasıl yapılır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Sun 11 December 2016, 03:18 pm GMT +0200
Mevlid Kandili'nde Hatm-i Enbiya nasıl yapılır?

Hatm-i Enbiya nedir?Mevlid Kandili için saatler sayılı. Bu mübarek gece'de Müslümanlar ibadet dolu saatler geçirmek istiyor. Kılınacak namazlar, tutulacak oruçlar ve edilecek dualar dışında, İslam Alimleri bu gece için Hatm-i Enbiya yapılmasını öneriyorlar.Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in Doğum Gecesi olan Mevlid Kandili, Rebiülevvel Ayı'nın 12. Gecesine girişi teşkil eder. Fakat kullandığımız Miladi Takvim'de bu gün ve gece sürekli değişir. 2016 yılında Mevlid Kandili 11 Aralık 2016 Pazar gününe denk gelmektedir.Mevlid Kandili'nde biz Müslümanlar bu mübarek geceyi bolca ibadet ederek ve dua ederek karşılıyoruz. Kılınacak namazlar, tutulacak oruçlar ve edilecek dualar dışında, bu mübarek gece için İslam Alimleri, Hatm-i Enbiya yapılmasını da öneriyorlar. Peki Hatm-i Enbiya nedir? Mevlid Kandili'nde Hatm-i Enbiya nasıl yapılır?Hatm-i Enbiya nedir?Hatm-i Enbiya, İslam Alimlerinin Mevlid Kandili için özellikle önerdiği bir çeşit tesbihattır. Hatm-i Enbiya, sadece kandil gecesi değil, mübarek gün ve gecelerin bir çoğunda İslam Alimleri tarafından önerilir. Bu tesbihat genel olarak Hz.Adem, Hz. Eyyüb ve Hz. Yunus (a.s.)'ın okudukları dualar ile Kur'an-ı Kerim'de geçen dualardan oluşmaktadır.Hatm-i Enbiya nasıl yapılır?Öncelikle 1 Fatiha-i Şerife ile 3 İhlas-ı Şerif okunmalıdır. 4 Sûre okunduktan sonra; "Eûzu billâhis-semî'ıl-alîmi mineş-şeytânir-racîm. Rabbi eûzu bike min hemezâtiş-şeyâtıyn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûn" okunur.Sonrasında ise şu âyet-i celile okunmalıdır; -"Bismillâhir-rahmânir-rahîm. Yâ eyyühellezîne âmenusbirû ve sâbirû ve râbitû vettekullâhe lealleküm tüflihûn. Sadekallâhül-azıym"Sonrasında şu hatme devam edilir;"Bismillâhir-rahmânir-rahîm. İnnallâhe ve melâiketehû yüsallûne alen-nebiy. Yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ. Sadekallâhül-azıym"100 defa: Salevât-ı şerîfe,500 defa:"Rabbenâ zalemnâ enfüsenâ ve in lem tağfir lena ve terhamnâ lenekûnenne minel-hasirîn"100 defa: Salevât-ı şerîfe,100 defa: Salevât-ı şerîfe,500 defa:"Rabbi ennî messeniyed-durru ve ente erhamür-râhimîn"100 defa: Salevât-ı şerîfe,100 defa: Salevât-ı şerîfe,500 defa:"Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn"100 defa: Salevât-ı şerîfe,100 defa: Salevât-ı şerîfe,500 defa "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"100 defa: Salevât-ı şerîfe, okunur. Sonra duâ yapılır. 

R.haber

ceren
Sun 11 December 2016, 04:19 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Rabbim mevlid kandilini ibadetle geciren ve bu salavatlari getirip peygamber efendimizi hayirla ve ibadetle anan kullardan eylesin bizleri inşallah...

melda 6D
Sun 11 December 2016, 04:51 pm GMT +0200
Rabbim yapmayı nasip etsin hakkıyla ibadetlerini yerine getiren bu güzel günleri hayırla geçiren kullarından eylesin inşallah .

ertuğruld7
Sun 11 December 2016, 06:39 pm GMT +0200
Es Selamun Aleyküm....
Bütün Müslüman kardeşlerimizin Mevlid kandili mübarek olsun ve hayırlara vesile olsun. Bu gecede bütün ibadetlerimizi yapalım inşallah.
Allah cc. razı olsun.

Bilal2009
Sun 11 December 2016, 07:59 pm GMT +0200
Rabbim bizleri Mevlid Kandili ni değerlendirenlerden eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Sun 11 December 2016, 08:03 pm GMT +0200
Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlam bu günün kıymetini bilip hayırlı bir şekilde yaşıyabilmemizi nasip eylesin inşaAllah. Amin ecmain