- Mescitte uyuyan kişi uyandıktan sonra abdest almadan tavaf yapıp?

Adsense kodları


Mescitte uyuyan kişi uyandıktan sonra abdest almadan tavaf yapıp?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Sun 22 February 2015, 07:02 am GMT +0200
Mescitte uyuyan kişi uyandıktan sonra abdest almadan tavaf yapıp namaz kılabilir mi?

Abdesti olmayan kişinin tavaf yapması caiz değildir. Ancak mescitte veya başka bir yerde yatarak veya herhangi bir yere yaslanarak uyuyan kimsenin abdesti bozulacağından, tavaf etmesi veya namaz kılabilmesi için yeniden abdest alması gerekir. Abdestsiz kişi farz tavaf yaparsa dem (koyun veya keçi kesmek) gerekir (Mevsıli, el-İhtiyar, I, 45, 162). Uyku ile uyanıklık arasında olup yanında konuşulanları duyacak durumda olan ya da tahiyyatta uyuyan kimsenin ise abdesti bozulmuş olmaz (Mevsıli, el-İhtiyar, I, 10).

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

RAMAZAN 7/D
Fri 29 January 2016, 04:05 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm .
Abdestsiz bir şekilde tavaf da edilmez namaz da kılınmaz . Eğer ki mescitte uyuyakalınırsa bu durumda abdest bozulmuş olur ve yeniden abdest alınması gerekir .

ALLAH cc razı olsun

Alican 7-B
Fri 29 January 2016, 05:39 pm GMT +0200
Aleyküm selam. Tavaf veya namaz abdest alınmadan kıl8namaz veya yapılamaz. Uyumak abdesti bozduğu için mescitten uyumakta abdesti bozar. Eğer yanındaki kişilerin seslerini duyabilir şekilde uyuklarsa kişi abdesti bozulmuş sayılmaz. Rabbim paylaşım için razı olsun.

melda 6D
Fri 29 January 2016, 05:58 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Uyku abdesti bozar. Bunun için namaz kılmadan tavaf yapmadan önce abdest alınması gerekir. Allah razı olsun.