- Mescidi Aksanın halıları Gaziantepten

Adsense kodları


Mescidi Aksanın halıları Gaziantepten

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 3 July 2011, 04:02 pm GMT +0200
Mescid-i Aksa'nın halıları Gaziantep'ten



Mescid-i Aksa'nın yenilenen taban döşemelerin ihalesini alan Kaşmir Halı, özel ürettiği 5 bin 200 metrekare halıyı kutsal mekana döşedi.

Ürdün Kralı Abdullah tarafından finansmanı gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında değiştirilen taban halılarıyla ilgili açılan ihaleye dünyanın önde gelen halı firmaları ve ülkeler katıldı. Katılan firmalar arasında Mısır, Belçika, Türkiye ve AB ülkelerindeki diğer büyük halı imalatçıları yer aldı. Büyük bir prestij taşıyan Mescid-i Aksa taban döşemeleri ihalesini kazanan Kaşmir Halı, hazırlık ve üretim aşaması yaklaşık 4 ay süren hummalı bir çalışma sonucunda halı üretimini 20 günde tamamladı. Gülsan Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve dünya halı piyasasının önde gelen firmaları arasında yer alan Kaşmir Halı'nın başarıyla gerçekleştirdiği Mescid-i Aksa Camii taban döşemelerinin aynı zamanda Türk iş adamı ve mühendislerinin de başarısı olduğu ifade edildi.

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, "Dünyanın ve özellikle İslam aleminin göz bebeği olan bu kutsal mekanın taban döşemelerini imal etmek ve montajını gerçekleştirmek her şeyden önce bizler için önemli bir onur ve gurur kaynağı olduğu kadar Türk halı sektörü ve ülkemiz için de büyük önem taşımaktadır. Ürdün Kralı Abdullah'ın finanse ettiği ve Mescid-i Aksa Camii'nin restorasyon çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen taban döşemeleri için açılan ihaleye dünyanın en büyük halı üreticileriyle birlikte Kaşmir Halı da girmişti. Teknik heyetin yaptığı incelemeler sonrasında bu işi Kaşmir Halı'nın yapabileceğine karar verildi ve ihale bizde kaldı. Bu iş sadece Kaşmir Halı için değil Türkiye için de önemli bir prestijdir." dedi.

BÜYÜK ÖZEN GÖSTERİLDİ


Üstenilen tarihi görevi başarıyla yerine getirmek için Kaşmir Halı bünyesinde öncelikle özel bir ekip kuruldu. Ürdün ve Filistin'den oluşan heyetle koordineli çalışmak üzere Kaşmir Halı bünyesinde görev yapan konunun uzmanı elemanlardan oluşturulan özel bir ekip, kolları sıvayarak çalışmalarına başladı. Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan ve İslam aleminin göz bebeği konumundaki kutsal mekan için hazırlanan halılar tasarımdan üretimine kadar her aşamada mühendisinden işçisine kadar herkesin pür dikkat kesildiği ve büyük özen gösterdiği bir çalışma ile döşendi.

Çalışmaların büyük bir duyguyla gerçekleştirildiğini kaydeden Topçuoğlu, "Dünyanın göz bebeği olan Mescidi Aksa'yla ilgili üretimi gerçekleştirilecek halıları tasarlamadan önce ekibimiz önemli araştırmalar gerçekleştirdi. Daha sonra Mescid-i Aksa'ya giderek o mistik atmosferi yerinde yaşadı. Tasarım yapmak şiir yazmak gibi resim yapmak gibi bir duygu. Yüreğinizde hissetmeden, o güzellikleri yaşamadan tasarıma ruh veremezsiniz. İşte Kaşmir ekibi bunu başarmak için bir haftayı aşkın bir süre mekanda incelemeler yaparak o ulvi duyguyu bizzat yaşadıktan sonra ortaya Mescid-i Aksa'ya yakışacak tasarımlar gerçekleştirildi. Kaşmir Halı tasarım Ar-Ge çalışmalarında 8 ayrı desen üretilmiş, komisyon bunlardan bir tanesini seçerek imalatta kullanılmasını istemiştir." şeklinde konuştu.

YENİ ZELANDA YÜNÜ KULLANILDI


Mescid-i Aksa için tasarlanan halı desenlerinin onaylanmasının ardından iplik üretimi için Yeni Zelanda'dan özel olarak yün getirildiğini kaydeden Topçuoğlu, "Üretimde kullanılacak halı ipliğinin imalatı için özel olarak Yeni Zelanda yünü getirildi. Bu yünün en büyük özelliği iplik yapımına uygun uzunlukta oluşu ve dünya halı piyasasının onayladığı en kaliteli hammadde oluşudur. Yeni Zelanda'dan getirtilen özel yünler dokuma için halı ipliğine dönüştürüldü. Çalışmalar sırasında Mescid-i Aksa Camii taban döşemeleri için özel renk katalogları yapıldı. Komisyonlarla koordineli çalışmalar sonucunda zeminde bordo rengin hakim olduğu, altın sarısı, hardal rengi ve tonlarıyla yeşil renk tercih edildi." şeklinde bilgi verdi.

Mescid-i Aksa için Kaşmir Halı tarafından özel olarak üretilen halıların kara ve deniz yoluyla yerine teslim edildiğini dile getiren Topçuoğlu, "Üretimi gerçekleştirilen halılar önce 3 konteynırla gemilere yüklenmek üzere Mersin Limanı'ndan yollandı. Buradan gemiyle Haifa Limanı'na ulaştırıldı. Haifa Limanı'ndan TIR'larla Mescidi Aksa Camii'ne taşındı. Halıların üretimi kadar özel ambalajları da yine Gülsan Holding bünyesinde üretilen özel ambalajlarla gerçekleştirildi. Bu iş için lamineli özel kumaşlardan oluşan bir ambalaj yapıldı. Mescid-i Aksa Camii için üretilen 5 bin 200 metrekarelik halıların ambalajlarıyla birlikte toplam ağırlığı 23 ton civarında gerçekleşti." değerlendirmesinde bulundu.

Zaman

 

Canani
Sun 3 July 2011, 09:59 pm GMT +0200
Maşalh ne kadar güzel..Böyle bi görevin türkiyenn alması çok sevdirici..Üç din için çok değerli olan Mescidi aksanın halılarını yapmak büyük bir onur seviç kaynağı türkiyeiçin ..Rabbim daim etsin inşallh....Bu güzelliklerin Rabbim sayısı arırsın inşalah...