- Mescid-i Aksa’da namaz kılmak hakkımız

Adsense kodları


Mescid-i Aksa’da namaz kılmak hakkımız

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Wed 7 January 2015, 01:13 pm GMT +0200
Mescid-i Aksa’da namaz kılmak hakkımız



İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Emin el-Medeni, Mescid-i Aksa'ya girmenin kendisi ve tüm Müslümanlar için bir "hak" olduğunu belirtti

Medeni, Mescid-i Aksa içinde yaptığı açıklamada, "Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü ziyaretten uzun süredir mahrum kaldıklarını" ifade ederek, "Mescid-i Aksa'ya girme ve burada namaz kılmanın benim ve her Müslüman'ın hakkı olduğunu vurguluyorum" dedi.

İslami Vakıflar Dairesi Müdürü Azzam el-Hatib'den İsrail ihlalleri başta olmak üzere Aksa'daki duruma ilişkin bilgi alan Medeni, Kubbetu's Sahra'da namaz kılarak, Filistinli yetkililerle Mescid-i Aksa'yı gezdi.

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Huseyni de Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün İslam-Arap ülkelerinin "ciddi duruşuna" ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin ise Medeni'nin Müslümanları Mescid-i Aksa ve Kudüs'e davet etmesini "yürekli ve ileri düzeyde" bir açıklama olarak nitelendirdi.

İsrail'in Medeni'nin Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı ziyaretine engel çıkarttığını hatırlatan Kudüs'teki İslami Vakıflar Yüksek Konseyi Başkanı Abdulazim Selheb de "Mescid-i Aksa'ya ulaşımda ne kadar meşakkat çektiğinizi biliyoruz ancak bu işgalcilerin adetidir. Mescid-i Aksa, 144 dönümdür. İşgalci İsrail, mescit, kıble mescididir diyor ancak biz bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

aa

Sevde38
Wed 7 January 2015, 04:38 pm GMT +0200
Az kaldı, İsrail kendi sonunu kendi hazırlıyor. Filistin halkı hadislerden yola çıkarak 5-7 yıl arası diyor. Bizler daha kısa zaman için dua edelim inş. Yer gök dua madem, kardeşlerimiz için dua ve yardımlarımızı esirgemeyelim ki huzura kavuşsunlar.

sumeyye
Wed 7 January 2015, 10:23 pm GMT +0200
s.a.. ,  evet kardesim duamizda her zaman yer verelim din kardeslerimize..Rabbim c.c zalimlerin zulmune elbette hak ettikleri sekilde muamele edecektir.

Rukiye Çekici
Thu 15 January 2015, 03:06 pm GMT +0200
Evet tabiikide bu herkesin hakkıdır.... Kimse buna karşı çıkamaz... namaz kılmak isteyen her yerde kılar...

fatmaysr
Thu 15 January 2015, 03:10 pm GMT +0200
evet namaz kılmak herkezin hakkıdır