- Meni ve mezi den dolayý ne yapýlmasý gerekir ?

Adsense kodlarý


Meni ve mezi den dolayý ne yapýlmasý gerekir ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 6 November 2011, 04:16 pm GMT +0200
BÖLÜM: 83
 MENÝ VE MEZÝ’DEN DOLAYI NE YAPILMASI GEREKÝR?


114- Ali (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: Rasûlullah (s.a.v.)’e Mezi’den sordum: “Mezi’den abdest, meni’den gusül gerekir” buyurdular. (Buhârî, Gusul: 13; Müslim, Hayz: 4)
ž Bu konuda Mikdad b. Esved’den ve Übey b. Ka’b’tan da hadis rivâyet edilmiþtir. Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir. Rasûlullah (s.a.v.)’den Ali b. ebî Tâlib yoluyla deðiþik yollarla bu hadis rivâyet edilmiþtir. “Yani; meziden abdest, meniden gusül gerekir” þeklindedir.
Sahabe, tabiin ve sonraki dönemlerdeki pek çok ilim sahiplerinin görüþü budur. Sûfyân, Þâfii, Ahmed ve Ýshâk bunlardandýr.


BÖLÜM: 84
 ELBÝSEYE BULAÞAN MEZÝYÝ NE YAPMALIYIZ?



115- Sehl b. Huneyf (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: “Mezi gelmesinden dolayý çok sýkýntý ve güçlük çekerdim, bu sebeple çok guslederdim. Durumu, Rasûlullah (s.a.v.)’e anlattým ve bu konu hakkýnda sordum. Meziden dolayý abdest alman yeterlidir buyurdular. Bunun üzerine elbiseme bulaþan mezinin durumu ne olacak dedim “Elbisene bulaþan yerine suyu serpmen kafidir” buyurdular. (Buhârî, Gusül: 13; Müslüm, Hayz: 4)

ž Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir. Bu hadisi bu þekilde sadece Muhammed b. Ýshâk’ýn rivâyetinden bilmekteyiz. Elbiseye bulaþan mezi hakkýnda ilim adamlarý deðiþik kanaattedirler bir kýsmý “yýkanmasý gerekir” demiþlerdir. Þâfii ve Ýshâk bu görüþtedir diðer bir kýsmý ise “üzerine su serpmenin yeterli” olacaðý kanaatindedirler.
Ahmed b. Hanbel: “Su serpmenin yeterli olacaðýnýn ümidindeyim.”

melda 6D
Tue 17 May 2016, 06:44 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Efendimiz mezi de abdest meniden gusül abdesti alýnmasý gerektiðini  buyurmuþtur. Allah razý olsun .

yagmur_7-c
Tue 17 May 2016, 06:48 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Mezi fazla bir kir deðildir bunun temizlenmesi için abdest alýnmasý yeterlidir ama menide bu geçerli deðildir...Çünkü bu kir ,meziden daha büyüktür ve temizlenmesi için gusül almak gerekir....Rabbim temiz kullarýndan etsin inþallah...

selma 8-D
Tue 17 May 2016, 06:56 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Mezi fazla bir kir deðildir bunun temizlenmesi için abdest alýnmasý yeterlidir ama menide bu geçerli deðildir...Çünkü bu kir ,meziden daha büyüktür ve temizlenmesi için gusül almak gerekir....Rabbim temiz kullarýndan etsin inþAllah...

Sevgi.
Tue 17 May 2016, 07:05 pm GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlam hissemize düþeni hakkýyla yerine getirmemizi nasip etsin inþaAllah.
 Bilgi için Allah Razý olsun.

Bilal2009
Tue 17 May 2016, 08:30 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Gusül abdesti Müslüman çoðu genç arasýnda büyük sorun. Normalde hiçbir sorun olmamasýna hatta çözüm olmasýna raðmen . Rabbim paylaþým için razý olsun.