- Meme kanseri yoksul ülkeleri vuruyor

Adsense kodları


Meme kanseri yoksul ülkeleri vuruyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Fri 6 November 2009, 12:48 pm GMT +0200



Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulunun araştırması sanılanın aksine meme kanserinin zengin ülkeleri değil, yoksul ülkeleri daha fazla etkilediğini ortaya koydu.
Verilerine göre, bu yıl dünyada yaklaşık 1,35 milyon meme kanseri vakasına rastlanabilir, 2020'ye kadar, vaka sayısının ise yüzde 26 artması bekleniyor.




Meme kanseri düşünüldüğü gibi sadece zengin ülkelerdeki kadınları etkilemiyor.
Washington'da yapılan meme kanseri konferansında uzmanlar, artık gelişmekte olan ülkelerdeki kadınlarında bu hastalıktan etkilendiğini belirtti.
Gelişmekte olan ülkelerde meme kanserindeki artışın bu ülkelerde enfeksiyona yakalanan ve kötü beslenenlerin sayısındaki azalma ile yaşam süresinin uzamasına bağlı olduğu ifade edilldi.
Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulunun verilerine göre, bu yıl dünyada yaklaşık 1,35 milyon meme kanseri vakasına rastlanabilir, 2020'ye kadar, vaka sayısının yüzde 26 artması bekleniyor.
2020'ye kadarki yaklaşık 1,7 milyon yeni vakadan çoğu yoksul ülkelerde görülecek.
Veriler, 450 bin ölümden yüzde 55'inin tümörün erken tespit edilme ve etkili tedavi imkanının olmadığı ülkelerde olacağını gösteriyor.
Üniversiteye göre erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilirliği yüksek olan meme kanserinden ölüm riski yoksul ülkelerde yüzde 56, daha az yoksul ülkelerde yüzde 39, zengin ülkelerde ise yüzde 24.