- Melekler Kime Dua Ediyor?

Adsense kodları


Melekler Kime Dua Ediyor?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Tue 19 October 2010, 04:26 pm GMT +0200
Melekler Kime Dua Ediyor?


Kuran-ı Kerim’de Mü’min Suresini okur- ken, birden içime bir ferahlık doğdu. Sanki bayram sabahıydı. Tatlı bir sevinç kapladı kalbimi, coşkun bir ümit esintisi sardı ruhumu... “Ey güzel Allah’ım! Ne tatlı bir şey bu!” demekten kendimi alamadım.
Melekler işlerini güçlerini bırakmışlar, bana duaya durmuşlar. Yeni fark ettim, ama onlar ben dünyaya geldim geleli aynı işi yapıyorlarmış, durmadan dinlenmeden, hiç de ara vermeden... Öyle güzel dua ediyorlar- mış ki, hayatımı kurtarıyorlarmış; hem bu hayatımı, hem de ebedî hayatımı... Masum, suçsuz, günahsız, dertsiz tasasız melekler dua ederler de, reddedilir mi, geri çevrilir mi hiç?
Bakınız, melekler, bize nasıl ve ne şekilde dua ediyorlarmış? “Arşı taşıyan ve onun etrafında bulunan melekler Rablerini över, Onu tesbih eder, Ona iman eder ve mü’minlerin bağışlanması için de dua ederler.”
“Ey Rabbimiz,” derler. “Senin rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır. Tevbe eden ve Senin yoluna uyanların günahlarını bağışla ve onları Cehennem azabından kurtar.”
Dua eden melekler Arş-ı Âlayı taşıyan sekiz büyük melek ve onların etrafında ve emrinde çalışan diğer meleklerdir. Bu melekler önce Rablerini övüyorlar, tesbih ediyorlar, iman ediyorlar, arkasından da biz mü’minlerin günahlarının bağışlanması için dua ediyorlar. Önceki âyette geçtiği gibi önce Cehennemden kurtulmamız için yalvarıyor- lar, sonraki âyette de Cennete girmemiz için dua ediyorlar. Sadece bize değil, yedi ceddi- mize, eşlerimize ve gelecek neslimize, çocuklarımıza, torunlarımıza. Ancak hak edenlere, yani sâlih olanlara, Allah’a kul olmak için gayret gösterenlere...
“Ey Rabbimiz! Onları, atalarından ve eşlerinden ve nesillerinden salih olanları kendilerine vaad ettiğin Adn Cennetlerine yerleştir. Şüphesiz ki Senin kudretin her şeye galiptir ve Senin her işini hikmet iledir.”
Asıl beni mest eden duanın şu gelen kısmı. Ne muhteşem bir şey! Duanın içtenliğine ve önemine bakınız: “Onları kötülüklerden koru. Sen kimi kötülüklerden korursan, Kıyamet gününde muhakkak ona rahmet etmişsindir. İşte asıl büyük kurtuluş budur.”
Kötülüklerden, şerlerden, günahlardan, haramlardan, ahlâksızlıklardan kurtulma- mız için yapılan bir dua bu. Gerçek kurtuluş da bu... Melekler günaha girmememizi istiyorlar. Allah’ın bizi kötülük ve günahlar- dan korumasını istiyorlar. Tevbe ettikten sonra, bağışlandıktan sonra, tertemiz olduk- tan ve arındıktan sonra tekrar kirlenmemize razı olmuyorlar.
Ama ne yapalım, bizler günah işleyen, günah işleyebilen, günahtan elini, eteğini kurtaramayan varlıklarız. Tevbe ediyoruz, pişman oluyoruz, ama yine günaha giriyor, günaha bulaşıyoruz.
Bizim yapımız böyle, bunun yanında işin sevindiren tarafı şu:
Buna rağmen melekler devamlı bu duayı yapıyorlar. Kur’ân âyeti ezelî ve ebedî olduğuna göre, meleklerde de ölüm olmadığı na göre, onların duaları devam ediyor. Bizler imanımızı koruduğumuz, kulluğumuzu de- vam ettirdiğimiz sürece bu duayı hak ediyo- ruzdur inşaallah...


Mehmet PAKSU