- Melek, ağabeyini kurtarmak için doğdu

Adsense kodları


Melek, ağabeyini kurtarmak için doğdu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 19 August 2011, 01:41 pm GMT +0200
Melek, ağabeyini kurtarmak için doğdu



 Antalya'da yaşayan Hüseyin-Ayşe Şık çifti, doğuştan talasemi hastası olan oğullarının sağlığına kavuşması için yeniden bebek sahibi oldu.
İsmail Çağrı (7) için gerekli olan kordon bağının bulunması amacıyla tüp bebek merkezinde 'genetik ayıklama' yöntemiyle dünyaya gelen kız çocuğuna Melek adı verildi. Doğum esnasında kordon bağından alınan kan 1,5 yıl içerisinde İsmail'i sağlığına kavuşturacak.

Hüseyin Şık ile eşi Ayşe Şık, Akdeniz Bölgesi'nde yaygın olarak görülen bir hastalık olan talasemi hastalığı (Akdeniz anemisi) taşıyıcısı. Çiftin ilk çocukları Betül (12) kalıtsal olan bu hastalığa yakalanmazken, 2004 yılında doğan oğulları İsmail Çağrı'ya henüz 6 aylıkken talasemi teşhisi konuldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören ve her ay kan nakli yapılan İsmail Çağrı'nın tamamen iyileşmesini isteyen aile, oğulları ile aynı doku grubundan bir başka çocukları olması halinde İsmail'in sağlığına kavuşabileceğini öğrendi. Bunun üzerine çift, 2010 yılında Antalya Tüp Bebek Merkezi'ne başvurdu. Çiftin embriyoları transfer öncesi genetik ayıklama anlamına gelen Doku Tiplemeli Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) yöntemine tabi tutuldu. İsmail Çağrı ile dokuları uyuşan ve sağlıklı olduğu belirlenen bir embriyonun geçen yıl 18 Aralık'ta transfer işlemi gerçekleştirildi. Sağlıklı bir gebelik dönemi geçiren anne, 3 kilo 860 gram ağırlığında ve 51 santimetre boyunda bir kız çocuğu dünya getirdi. Şık çifti, şimdi iki mutluluğu bir arada yaşıyor. İsmail ise kardeşini daha doğmadan çok sevdiğini ve ona yaşamı boyunca teşekkür edeceğini söylüyor.

zaman

SevD@_GüLü
Fri 19 August 2011, 02:08 pm GMT +0200
çok güzel paylaşım
Allah razı olsun...

saniyenur
Fri 19 August 2011, 03:00 pm GMT +0200
Rabbim çifte bayram vermiş bu aileye maşaallah. Sebep kılmış kardeşi kardeşe..
Allah razı olsun haber için.

mavi derinlik
Wed 14 September 2011, 09:10 pm GMT +0200
    Hayatının hayat kaynağı olması çok bambaşka bir duygu olmalı... Tabi büyüyünce anlayacak İnşaallah bu duyguyu... Rabbimiz hayırlı şifalar nasip eylesin bu yavrucağa ve diğer tüm rahatsızlıkları olanlara...