- Mekke'yi güzelleştirme yarışması

Adsense kodları


Mekke'yi güzelleştirme yarışması

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 15 August 2010, 01:48 pm GMT +0200


Mekke'yi güzelleştirme yarışması düzenlendi     

Suudi Arabistan hükümeti, Mekke'nin dünyanın en güzel şehri haline getirilmesi için düzenlenecek yarışmada tüm dünyadan yüzlerce İslami akademisyen, düşünür ve artisti fikirlerini sunmaya davet etti.

Yerel medyada çıkan haberlere göre çoğunluğu Arap ülkelerinden olmak üzere Türkiye, Malezya, Pakistan, ABD ve Çin'den 300'ün üzerinde katılımcı ön listeye alındı. Yarışmada, Mekke şehrini güzelleştirecek sanatsal projeler değerlendirilecek. Bu projelerin Mekke'yi hacıların yanı sıra İslami kültür ve sanatlara ilgi duyan milyonlarca Müslüman'ı cezbeden bir 'müze şehir' haline getirmesi bekleniyor.

Yetkililer, iki ay sürecek yarışmaya 22 ülkeden 442 kişinin başvurduğunu ve bunların arasından 306'sının ön listeye kabul edildiğini açıkladı. 'Mekke âşıkları buluşuyor' temalı yarışmanın Suudi kraliyet ailesi mensubu ve Mekke Emiri Prens Halid el Faysal başkanlığında düzenlendiği bildirildi.

27 Eylül'e kadar sürecek yarışmanın sonunda kazananları 300 bin dolar değerinde ödüller bekliyor. Seçilen sanat projeleri de şehirdeki 12 ayrı merkezde teşhir edilecek. RÜŞTÜ K. SOYDAN

ZAMAN