- Mekke ve Medine geçmişine ışık tutan sergi

Adsense kodları


Mekke ve Medine geçmişine ışık tutan sergi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
armi
Thu 11 February 2010, 05:08 pm GMT +0200

İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin (IRCICA) düzenlediği 'El Haremeyn' sergisi, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde açıldı


Başta Medine Müdafii Fahreddin Paşa'nın koleksiyonundakiler olmak üzere 100'ü aşkın eserin yer aldığı fotoğraf sergisi bugün müze olarak kullanılan tarihi gümrük binasında açıldı. Açılışa İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Abdulaziz bin M. Khoja, IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren ve Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Salih Şen ile İslam ülkeleri başkonsolosları katıldı.

Mekke ve Medine'den siyah beyaz fotoğrafların yer aldığı sergide, Kâbe'nin fotoğraflarının yanı sıra Medine'deki sel olayı ve Hicaz Demiryolu'nda lokomotife odun ikmali yapılmasını gösteren eserler dikkat çekiyor.

Bu yıl 30. yaşını kutlayan IRCICA, arşiv ve kütüphane çalışmaları kapsamında geniş bir tarihi fotoğraf arşivine sahip. Sultan 2. Abdülhamit'in albümlerinin omurgasını oluşturduğu arşivde Medine Müdafii Fahreddin Türkkan Paşa ve Osmanlı Hanedanı'ndan Neslişah Osmanoğlu'nun çalışmalarının da yer aldığı on binlerce fotoğraf bulunuyor. Tamamı teşkil edilen bir heyet vasıtası ile bilgisayar ortamına aktarılan fotoğraflar, araştırmacıların istifadesine sunuldu.
Cihan

neslinur
Fri 12 February 2010, 06:51 am GMT +0200
İnşaallah bizlere de görmek nasip olur o güzel ve kutsal beldeleri
Paylaşım için teşekkürler