- Mekke ordusunun durumu ve ilk kıvılcım

Adsense kodları


Mekke ordusunun durumu ve ilk kıvılcım

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Fri 29 April 2011, 11:29 am GMT +0200
Mekke Ordusunun Durumu ve İlk Kıvılcım

Mekke ordusu zaten hazırlıklıydı ve kendilerine duydukları aşırı güvenle Uhud'a kadar gelmişlerdi. İki yüz atlıyla birlikte Halid İbn Velid sağ tarafı tutmuş bekliyordu. Zaten Efendimiz'in de okçula­ra seslenirken dikkat çektiği atlılar işte bunlardı. Ordunun sol tarafı ise, Ebu Cehil'in oğlu İkrime'ye emanetti, Piyadelerin başında 8af­van İbn Ümeyye, okçuların önünde de Abdulah İbn Ebi Rebia bulu­nuyordu."? Sancağı ise Talha İbn Ebi Talha taşıyordu.

Uhud'daki gerginliğin had safhada olduğu bir sırada, Medi­ne'den elli adamıyla birlikte Mekke'ye kadar giden ve oradan müşrik ordusuna katılarak Medine'ye saldırmak için gelen Hz. Hanzala'nın babası Ebu Amir, adamlarından elli kişiyle birlikte saldırmaya baş­ladı. Bu esnada kendisini de tanıtıyor ve:

- Ey Evs topluluğu, diye bağırıyordu. Kendilerine saldıranın Ebu Amir olduğunu görenler de:

- Hay Allah gözlerini kör edesice fasık, diye tepki verecekler ve böylelikle savaş da başlamış olacaktı.

Bu ilk kıvıleımla birlikte savaş ateşi de tutuşmuş ve artık Kureyş ordusunda bulunan kadınların sesleri de duyulmaya başlamıştı; şiir ve neşideler okuyarak askerleri Müslümanlara karşı teşvik ediyor, def çalıp dümbelek vurarak çığırtkanlık yapıyorlardı! Bilhassa o

107 Piyadelerin komutanının, Amr ibnü'l-As olduğu da anlatılmaktadır. Uhud gü­nünün en etkin isimlerinin daha sonralan Müslüman olmalan kaderin ayn bir cilvesidir.

gün, Ebü Süfyan'ın hanımı Hind'in süslü sözlerine kapılıp heyecan­lanıyordu. Hind; galip geldikleri takdirde askerlere olmadık şeyler vadediyor ve belli ki onların her birini, gözünü budaktan sakınma­yan bir insan azmanı haline getirmek istiyordu!

Onların bu durumlarına muttali olan Allah Resülii (sallallahu aley­hi ve sellem) şöyle dua edecekti:

- Allah'ım! Ancak Senin adınla hamle yapıp hücum eder ve yine ancak Senin adınla düşmanın üzerine yürürüm; Benim düş­manla yaka paça olmam ancak Senin içindir! Benim yegane daya­nağım Sen 'sin ve Sen ne güzel vekilsin!