- Medvedev müftülerle bir araya geldi

Adsense kodları


Medvedev müftülerle bir araya geldi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 7 July 2011, 06:21 pm GMT +0200
Medvedev müftülerle bir araya geldi

  Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, federasyona bağlı Karaçay Çerkez Cumhuriyeti'nde Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Rusya Müslümanları Merkezi Dini İdaresi Başkanı Talgat Taceddin, Tataristan ve Kafkas bölgesi müftüleri ve diğer dini idare başkanları ile geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.
Müftülerden terör ve aşırılıklarla mücadelede işbirliği isteyen Rusya lideri, göçmenlerin adaptasyon sorununun çözülmesi için katkı çağrısında bulundu.

'Dinlerarası uyum, Rusya halkının manevi ve ahlaki gelişimine sağladıkları katkı, eğitim ve diğer alanlarındaki çalışmalarından dolayı' müftülere teşekkür eden Rusya lideri, "Özellikle göçmenlerin adaptasyonu konusunda devlet ve dini organizasyonların çok yakın ilişki içinde olmasını anlamlı buluyorum." dedi.

Rusya'da Müslüman toplumun dinamik bir şekilde geliştiğine değinen Medvedev, "Yeni camiler inşa ediliyor, İslam üniversiteleri açılıyor, medreseler ve kültür merkezleri kuruluyor. Tüm bunlar güzel haberler, çünkü bunlar birçok soruna çözüm oluyor. Komplike bir devlet yapısı olan Rusya Federasyonu'nda Müslüman vatandaşların tam bir vatandaşlık duygusu elde etmelerine katkı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Müslüman kurumların okullarda dini eğitim konusuna destek verdiklerini, askeriyede görev alacak din adamlarının yetiştirilmesi için enstitü kurulmasında Müslümanların da yer aldığını hatırlatan Medvedev, toplumda terör ve aşırılığın ciddi bir sorun olduğuna değindi. Terör örgütlerinin başlıca hedeflerinin yine Müslüman toplum olduğuna işaret eden Rusya lideri, "Sadece geçen yıl İslamiyet ve aşırılıkçı düşüncelerin bir arada yaşayamayacağını savunan yaklaşık 20 kadar din adamı teröristler tarafından öldürüldü." bilgisini verdi. Terörle mücadelenin birkaç gün içinde sonuca ulaşmasının mümkün olmayacağına değinen Rusya Devlet Başkanı, özellikle Müslüman ülkelerle olan ilişkilerde dini kurumların katkılarının yadsınamayacağına vurgu yaptı.

ZAMAN