- Mavi Marmara katillerine kırmızı bülten

Adsense kodları


Mavi Marmara katillerine kırmızı bülten

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 7 November 2012, 02:37 pm GMT +0200
Mavi Marmara katillerine kırmızı bülten


Duruşmaya gelmeyen komutanların savunmalarının alınabilmesi için gerekirse 'kırmızı bülten' çıkarılacak

Mavi Marmara gemisine saldırı emrini veren 4 İsrailli komutanın yargılanmasına Çağlayan Adliyesi'nde başlandı. Duruşmaya gelmeyen komutanların savunmalarının alınabilmesi için gerekirse 'kırmızı bülten' çıkarılacak.

Gazze'ye insani yardım taşıyan 'Mavi Marmara' gemisine 31 Mayıs 2010 tarihinde Akdeniz'in uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi'nin yargılanmasına başlandı. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Çağlayan Adliyesi'ndeki büyük salonda yapılan duruşmaya sanıklar Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Eliezer Alfred Marom, Amos Yadlin ve Avishay Levi katılmadı.

TÜRK MAHKEMELERİ YETKİLİ

Davayı izlemeye gelenlerden eski Cumhuriyet Başsavcısı Avukat Reşat Petek, davada İsrail'in değil katliam yapan 4 yetkilinin yargılandığını belirterek şöyle konuştu: "Burada İsrail devleti yargılanmıyor. Burada İsrail devletinin katliam yapan 4 yetkilisi yargılanıyor. Yani suç ve cezaların kişiselliği ilkesi bağlamında gerçek bir yargılama yapılıyor. Burada temsili bir yargılama yapılmıyor. Bu yargılamada Türk adli makamları yetkilidir. Uluslararası hukuka ve bizim ceza kanunumuza göre uluslararası alanda açık denizlerde Türk vatandaşlarına karşı ve Türk gemisinde yapılan bir saldırı, adam öldürme, işkence, mala zarar verme suçu işlemiştir. Ve birden fazla mağdura karşı suç işlenmiştir. Çok ağır bir cezadır ve bununla ilgili Türk mahkemeleri yetkilidir. Uluslararası hukukta tanınmaması asla mümkün olmayan, hukuki dayanakları olan bir yetkiden bahsediyorum. Zaten bu yetki çerçevesinde soruşturma sürdü ve yargılama yapılıyor."

KARAR İÇİN SAVUNMA ŞART

Mavi Marmara davasıyla ilgili en çok 'İsrail tanımıyor, zaten sanıklar gelmiyor, ne olacak?' yorumlarının yapıldığını hatırlatan Petek, "Sanıklar burada olmasa da elbette ki sanıkların savunma haklarına riayet edilecek. Bu yargılamada sanıklar davetlere rağmen gelmedikleri takdirde mahkemenin bu sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarma yetkisi var" ifadelerini kullandı. "Sanıklar hakkında karar verilebilmesi için savunmalarının alınması şart. Savunma alınmadan mahkumiyet verilmez. Dolayısıyla onları savunma vermek üzere buraya getirmek için davet yapılır; icabet etmezlerse mahkeme yetkisini kullanır ve kırmızı bülten çıkartır" diyen Petek, yasaların da zaten bunu gerektirdiğini vurguladı.

Yeni Şafak

ehlidunya
Wed 7 November 2012, 05:37 pm GMT +0200
İnşaallah mazlumların kanı yerde kalmaz hak eden cezasını alır mevlam en büyük hakimdir mahkemeyi kübrada

müslüman kardeşlerimizin hakkını zalimlerden sorar inşaallah allah razı olsun...