- Markanız varsa bunlar şart

Adsense kodları


Markanız varsa bunlar şart

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 6 February 2012, 04:25 pm GMT +0200
Markanız varsa bunlar şart!

Markaların adlarının korunması için patentlerinin alınmasını biliyorduk ama artık yetmiyor. Marka adı veya işletmesi olanlar tüm sosyal ağ ve iletişim ağlarındaki kullanıcı adını alma zorunluluğu doğdu!

En belirgin marka adı koruma yolu internet alan adı uzantılarının alınması, isim ve logonun tescil edilmesidir. Ama şüphesiz yeni dönemin parlayan yıldızı Facebook, Twitter, Youtube, Vimeo, Linkedin gibi ağlarda markanızın olması şirketinizin değerini arttırmaktadır. Bu yüzden bir markası olan şirketin kesinlikle saygın ve bilinen ağlarda hesapları olması zorunda. Çünkü en etkili iletişim kanalları başında yer alan bu ağlar ile şirketinizi takip eden müşterilerinize daha hızlı ulaşabiliyorsunuz.


Markanız varsa ağlarda hesaplarınız da olmalı!

Tüm sosyal ağ, video servisleri, mikro blog ve diğer iletişim ağlarını tek bir sorgu ile 250 tane sitede marka adınız alınmış mı yoksa boşmu görebiliyorsunuz.

Size yardımcı olacak en büyük araç ise http://namechk.com/ web sites. Sorgulama ekranına örneğin Apple yazdığınızda marka adınıza ait tüm sosyal ağları tarıyor ve boş olanları yeşil iconlarla belirliyor. Kırmızı iconlar ise alınmış olduğunu gösteriyor.

Diğer bir araç ise http://knowem.com/ sitesi. Kayıt olup profil oluşturuyorsunuz. Profilinizde tüm sosyal ağ adresleriniz beliriyor. Almış olduğunuz sosyal ağ adreslerini kayıt edebiiyorsunuz.[/color][/size]