- Mardinli çocukların yüzünü güldüren ağaç

Adsense kodları


Mardinli çocukların yüzünü güldüren ağaç

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 19 June 2011, 12:46 pm GMT +0200
Mardinli çocukların yüzünü güldüren ağaç

Bir grup üniversite öğrencisinin yolu Mardin'de bir köye düşer. Mezun oldukları kolejin kardeş okulu olan Yalımköy İlköğretim Okulu'nu ziyarete giderler.

Buradaki minikler için 'Ne yapabiliriz' diye kafa yorup "Kardeşimin Dileği" projesini ortaya koyarlar ve çocuklardan beyaz bir kâğıda dileklerini çizmelerini isterler. Kimi top, kimi bebek, kimi çanta çizer. İçlerinden biri ise sadece bir dikdörtgen çizer. İlkin anlam veremeyen öğrenciler, resmin sahibine sorarlar bunun ne anlama geldiğini. 9 çocuklu bir ailenin üyesi olan küçük kız, "Bir yer yatağımız var. Kardeşimle beraber yatıyoruz. Ama ikimiz de rahat uyuyamıyoruz. Bu yüzden yatak istemiştim." diye karşılık verir. Aldıkları cevap karşısında hüzünlenen gençler, "İyi ki buraya gelmişiz, bize çok şey öğrettiniz. Adına sosyal sorumluluk projesi dedik ama bu bizim sorumluluğumuzu azaltmadı, aksine daha da artırdı." derler.

Fetih Koleji Mezunlar Derneği üyesi üniversite öğrencileri, miniklerin dileğini gerçekleştirmek için hummalı bir şekilde çalışma yürüttüler. Hukuk fakültesi öğrencisi Ömer Özgürünlü, bu kapsamda gösterdikleri çabaları şöyle anlatıyor: "Bize şu kadar para verin, şu kadar oyuncak alalım demedik. İstedik ki, bir baba, anne ya da genç, Doğu'daki bir çocuğu sevindirmenin, ona hediye almanın heyecanını yaşasın. İş, okul arasında sıkışan, çevrelerine karşı duyarlılıklarını yitiren insanlara da hitap etsin bu proje." Gençlerin projesi 'Dilek Ağacı' ile sınırlı değil. Projenin ikinci ayağı olarak Mardinli minikler İstanbul'da ağırlandı. Gençler, İstanbul'un tarihi ve doğal mekânlarını gezdirerek çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Projenin üçüncü ayağında ise minik çocukların geleceği düşünülüyor. Yalımköy İlköğretim Okulu'ndan mezun olan öğrenciler, İstanbul'da lise ya da üniversite kazanırlarsa dernek, öğrencilerin fahri velisi olacak. Yurt, burs, okula kayıt gibi tüm maddi işlemler dernek tarafından karşılanacak.

ZAMAN