- Malların Taksim Edilmesi

Adsense kodları


Malların Taksim Edilmesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Thu 10 November 2011, 08:28 pm GMT +0200
27. Malların Taksim Edilmesi


35. Sevr b. Zeyd ed-Deylemî'ye şöyle rivayet edildi: Resûlullah (s.a.v.) buyurdu ki: Cahiliye devrinde taksim edilmiş olan herhangi bir ev ya da arazi, o devirde taksim edildiği şekil­de kalır. İslam geldiği zaman taksim edilmemiş ev ve arazi ise, İslam esaslarına göre taksim edilir.»[45]
 
36. İmam Malik, ölen ve Medine'nin âliye (yukarı) ve sâfîle (aşağı) denilen cihetlerinde arazi bırakan bir kişi hakkında der ki: Hissedarların rızası olmadan sulamaya ihtiyaç göstermeyen ara­zi, taşıma su ile sulanan arazi ile birlikte taksim edilmez. Sulama­ya ihtiyaç göstermeyen arazi, sulu arazi ile aralarında benzerlik varsa taksim edilebilir. İki arazi arasında aynı bölgede olmaları itibariyle yakınlık varsa buradaki araziler birbirine eklendikten sonra vereseler arasında taksim edilir. Evler ve bahçeli evler de aynı şekilde taksim edilir.



[45] Ebû Ömer der ki: Sadece ibrahim et-Tahman mevsul olarak rivayet eder. Ot Malik - Sevr - îkrime- îbn Abbas senedinde sıkadır.

sumeyye
Wed 8 October 2014, 03:59 pm GMT +0200
s.a.. , mallarin taksim edilmesinde islama uygun bir sekilde davranmak gerekli..Bu bilgiler hayatimizin her aninda bizlere lazim olacaktir.Rabbim c.c razi olsun kardesim.