- Mahkeme din dersini iptal etti

Adsense kodları


Mahkeme din dersini iptal etti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Wed 16 March 2016, 10:29 pm GMT +0200
Mahkeme din dersini iptal etti

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde bir ilkokulda 4'üncü sınıf öğrencisinin ailesi açtığı davayı kazandı.

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde bir ilkokulda 4'üncü sınıf öğrencisinin anne ve babası ateist oldukları gerekçesiyle çocuklarına verilen zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulmasına ilişkin açtıkları davayı kazandı.
Kumluca'da Mimar Sinan İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi E.Z.S.'nin annesi Aliye Uğur Sazcı ve babası Tongut Sonay Sazcı, tanrıtanımaz olduklarından bahisle çocuklarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulması istemiyle Kumluca Kaymakamlığı'na başvurdu. Kaymakamlık, 6 Aralık 2014 tarihli kararında, anne ve babanın bu talebini reddetti. Bu karara karşın E.Z.S.'ye velayeten anne ve babası, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kumluca Kaymakamlığı aleyhine Antalya 1'inci İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

BAKANLIK DAVANIN REDDİNİ İSTEDİ

Türkiye'de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin Anayasal zorunluluk olduğu, ders programları ve kitaplarının idarelerce hazırlandığı belirtilen Milli Eğitim Bakanlığı'nın savunmasında, herhangi bir din veya felsefi doktrin merkezli olmadığı, bilimsel araştırmaya dayalı bilginin ön planda tutulduğu, batıl ve hurafeye dayalı yanlış bilgilerden arındırıldığı dile getirildi. Ders programının hedefinin sadece İslam dinine mensup çocuklara değil hangi mezhebi veya felsefi düşünceden olursa olsun tüm çocuklara ve tanrıtanımazlara hitap ettiği de belirtilerek, davanın reddi istendi.

DHA

Alican 7-B
Sun 20 March 2016, 08:50 pm GMT +0200
Selamun aleyküm ve rahmetullahi ve beraketuh.  Kesinlikle yanlış bir karar olmuş. Bence bir çocuk yüzünden tüm sınıf veya okuldaki öğrenciler din dersinden mahrum kalmamalı. Rabbim paylaşım için razı olsun.

ikranur 7d
Sun 20 March 2016, 09:32 pm GMT +0200
selamun aleykum.
bence bir kii yüzünden bütün herkes o dersten mahrum bırakılmamlı.
Allah c.c. razı olsun.

rabiayldz
Mon 21 March 2016, 02:05 am GMT +0200
Ve aleykümselam ve rahmatululahi ve berakatuh.Bir çocuk yüzünden diğer çocuklarda mı din dersinden mahkum kalacak..Zaten aile dinden sapmış.Allah diğer çocuklara yardım etsin.

Allah c.c razı olsun.

mevlüde06
Mon 21 March 2016, 06:04 am GMT +0200
Uzucu gercekten.cocugunun din dersi gormesinden rahatsiz olmak ne demek.
Rabbim onlara da hidayet ihsan eylesin,tez zamanda Islamla sereflendirsin insallah.

yagmur_7-c
Mon 21 March 2016, 07:04 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
İnsan mutlaka bir inançla yaşaması gerekir...İnanmıyorsa bşile çevresindekilerin de dinini öğrenmesini kısıtlamak hiç doğru değil...Rabbim İslam la buluştursun inşallah boşta kalmışları.....

melda 6D
Mon 21 March 2016, 07:13 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Ahir zamanda en çok ihtiyacımız olan şey dinimizi öğrenmek ilim .  Rabbim dinimizi  tam anlamıyla tanımayı yaşamayı nasip etsin inşallah . Allah razı olsun .