- M. Esad Coşan anısına eğitim merkezi

Adsense kodları


M. Esad Coşan anısına eğitim merkezi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Eslemnur
Fri 21 January 2011, 12:49 am GMT +0200
M. Esad Coşan anısına eğitim merkezi



Hayatımızda çok önemli ufuklar açan gönül önderi Mahmud Esad Coşan Hocaefendi’nin dünyaya gelişinin 75. yıldönümünde, kendi adıyla kurulan araştırma ve eğitim merkezi açıldı.



İstanbul Küçük Çamlıca’da kurulan Mahmud Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin açılışına Rusya’dan İsveç’e, Almanya’dan ABD’ye, Irak’tan Suudi Arabistan’a kadar birçok ülkeden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen seçkin simalar katıldı.
 
YILMAZ: ESERLERİNİ YENİDEN GÜNCELLEYECEĞİZ
 
M. Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Necdet Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, her türlü yabancılaştırma ve dönüştürmeye karşı uyanık olunması ve İslam medeniyetinin geleceğe taşınması gerektiğini belirterek, “Bu ideallerin mütevazı bir örneğini ortaya koymak gayesiyle Mahmud Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi kuruldu. Araştırma merkezimizde Merhum Esad Coşan Hocamız, Merhum Mehmed Zahid Hocamız ve sair büyüklerimizin eserleri yeniden güncellenmek suretiyle yayına hazırlanacak. Sohbetleri gerek görüntülü olarak, gerek sesli olarak, gerekse kitaplaştırılmış olarak gün yüzüne çıkarılacak. Oluşturduğumuz gruplar çalışmalarına başladı” dedi. Dr. Necdet Yılmaz, “Merhum Hocamız, hayatı boyunca günümüz insanı için bir cami modeli, bir eğitim merkezi modeli, bir yaşam tarzı modeli tahayyül etti. Öğrenmeli, yemeli, içmeli ama harama, günaha bulaşmamalı. Kafaya ve gönüle hep birlikte hitap edilmeliydi. Beyin ve ruhu beslemeliydi. Yâr ve ağyâr, dost ve düşman burada kendisini bulmalıydı” diye konuştu.