- Lüks Hac, VIP Hac eleştirisine destek

Adsense kodları


Lüks Hac, VIP Hac eleştirisine destek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Tue 18 December 2012, 01:35 pm GMT +0200
Lüks Hac, VIP Hac eleştirisine destek


Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in hac ibadetiyle ilgili uyarısına ilahiyatçılar destek verdi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hac ibadetinin modernleşme ve sekülerleşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını savundu. 50-100 sene önce yapılan hac ibadeti ile şimdiki arasındaki farka dikkat çeken Görmez, “Şimdi haccın çeşitleri değişti. “Lüks hac”, “VIP hac”, “otel tipi hac”, “müstakil tipi hac”... İslam dünyası, Kâbe manzaralı odalardan bahseder oldu. Bu nereye varacak. Bunun üzerinde düşünmemiz gerekiyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in bu çıkışına ilahiyatçılardan destek geldi.

PROF. DR. DÜZGÜN: Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, “Bu epeydir hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündeminde olan bir problem. Ancak, birileri incinmesin diye üzerine gidilmiyordu” diye konuştu. Haccın da paranın konuştuğu alanların arasına dahil olduğunu ifade eden Düzgün, “Hac ile insanlarda silinmesi gereken kibir, gurur gibi duygular var. Ancak VIP Hac, Lüks Hac gibi isimlendirmelerle insanlarda silinmesi gereken bu duygular tam tersine tavan yaptırılıyor. Haccın temel prensibinden biri olan eşitlik göz ardı ediliyor” şeklinde konuştu. Düzgün, “Eskiden hacılar, hacda yaşadığı duygu yoğunluğundan bahsederken şimdi nerede kaldıklarını anlatıyor” dedi.

PROF. DR. ALİ AKPINAR: İbadetlerin Cenab-ı Hak’ın belirlediği sınırlar içerisinde yapılması gerektiğini kaydeden Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, “Eğer ibadeti kendinize göre şekillendirmeye kalkarsanız, ibadetinizde sapmalar olur. Bu, Allah’ın tanıdığı kolaylıkları kullanmama değildir. Ancak kendimize göre bir takım kolaylıklar da çıkarmamalıyız. Bu anlamda İslam, ruhbanlığı da yasaklar dünyeviliği de yasaklar.  Bu ikisi arasında ölçülü olmayı emreder. Bu tüm ibadetler için geçerlidir” şeklinde konuştu.

Yeni Akit

saniyenur
Tue 18 December 2012, 02:49 pm GMT +0200
Eskiden hacılar, hacda yaşadığı duygu yoğunluğundan bahsederken şimdi nerede kaldıklarını anlatıyorlar. Çok doğru bu tespit. Haccın bir anlamı da nefsi yeme, içme, zevke düşkünlük gibi insani vasıflardan arındrmak ve ruhanileşmeye çalışmaktr. Lükse düşkünlük buna engel oluyor.

hafiza aise
Tue 18 December 2012, 05:28 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; eskiden müzdelifede minada vakfeye gidilip gece kalındığında çok zor şartlar varmış. Gittiklerinde tabak tencerelerle gidiyormuş hacılar. Şimdi otelde çıkan yemekler beğenilmiyor. Çok büyük bir imtihan yeri orası. Günahlardan temizlenmeye gidilen yerde daha çok günaha batmamak ve nefse yenilmemek gerekir.

reyyan
Tue 18 December 2012, 05:36 pm GMT +0200
a.s.., evet ben de diyanet işleri başkanımızın sözlerine katılıyorum herkesin kendini bir ve eşit hissettiği müslümanların kardeşlik bilincinin fakir zengin aynı ortamda aynı kıyafette olmasının anlamı bu tür faaliyetlerle törpülenmiş oluyor...

ehlidunya
Tue 18 December 2012, 06:09 pm GMT +0200
Ve Aleykumus selam ve rahmetullahi ve berakatuh;Mehmet GÖRMEZ hocaefendiye katılmamak elde değil rabbbim

evine gidip tevekkül etmeye kibir riya herşeyden arınmaya giderken gidişte lüks vip vb şeyler haccın muhtevasına

uygun olmayan şeyler .Lüks olunca hac dahamı faziletli  oluyor peygamberimiz üç tabak yemeğin olduğu sofraya

oturmamış bir peygamber bizler nasıl onun sünneti seniyesine uyacağız anlayamıyorum rabbul alemin istikametten

ayırmasın ALLAH tüm ümmeti muhammede gösterişsiz riyasız bir hayat nasip etsin

Hadice
Thu 20 December 2012, 09:57 am GMT +0200
Esselamü aleyküm verahmetullah;evet sizlerinde dediği gibi dönenlerden duyuyoruz böyle şeyleri oraya ibadete gidiiyor neden bazısı lüks oluyor inşaallah ümidimiz hepsinin seviyesi bir olur..gidenlerinki kabul olur..vesselam