- Âlemlere Rahmet

Adsense kodları


Âlemlere Rahmet

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Wed 25 July 2012, 12:59 pm GMT +0200
Âlemlere Rahmet

Allah'ın Rasûlü Hz. Muhammed bütün "(Ey Muhammed!) Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik."

Enbiya Suresi (21):107. âlemler için hakikaten bir nîmet, bir rahmetti. Kur'ân'da kendisine şu sözlerle hitap edilmiş­tir: "(Ey Muhammed!) Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (21: 107). Bu ayet Hz. Peygamber'in yeryüzüne Al­lah'ın bir rahmet ve bereketi olarak gönderil­diği anlamına gelir. Çünkü o, ihmalkâr dün­yayı gafletinden uyandırmış, Hakla bâtılı ayı­ran hakikatin bilgisini getirmiş ve bütün dün­yayı kurtuluş ve azâb ile açıkça uyarmıştır. Ayette bu gerçek Mekke'deki müşriklere Hz. Peygamber'in kendileri için bir belâ ve sı­kıntı sebebi olduğu konusundaki iddialarında tamamen hatada olduklarım belirtmek üzere tekrarlanmıştır. Mekke'liler, "bu adam kabile­lerimiz arasında 'ayrılık tohumları ekti ve ya­kın akrabaları birbirinden ayırdı" diyorlardı. Cevap olarak onlara şöyle deniliyor: "Ey akıl­sızlar, onun size bir belâ olarak geldiğini dü­şünmekle yanılıyorsunuz; hakikatte O, sizin için Allah'ın bir rahmet ve bereketidir." (The Meaning ofQur'an, c. VII, sh. 176).

Genel olarak ise bu ayet Hz. Peygamber'in dünyaya insanları Hakka çağırmak için geldi­ğini, O'nun vasıtası ile bütün yaratılmışların Allah'ın nimet ve rahmetinden nasipleneceği­ni göstermektedir. Allah, burada; kendi Rah­met ve lütfü olmadan hiç bir canimin varlığı­nı sürdüremeyeceğini, hepsinin kendi İlâhî kudretine bağımlı olduğunu; yine bunun gibi Hz. Muhammed tarafından tebliğ edilenin ve rehberliğin de herkese faydalı olduğunu, kimsenin kendisini bundan müstağni sayama­yacağını göstermiştir. Hz. Peygamber'in rahmet ve bereketi geneldir. Çünkü herkes ve her topluluk bunlardan şu veya bu şekilde muhakkak fayda görmüştür.

En başta Arabistan halkı için bir nimet ve rahmet olduğunu ispatlamıştır; kabileler ve soylar arasındaki iç savaşları durdurmuş, ta­rihlerinde ilk defa huzur ve barışı sağlamıştır. Böylece, birbirini katletmeden doğan tarifi mümkün olmayan acı ve güçlükler O'nun öğ­retileri vasıtası ile cahiliyetin karanlıklarına gömülmüştür.