- La İlahe İllallahın Fazileti

Adsense kodları


La İlahe İllallahın Fazileti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Sevdacık
Sat 14 August 2010, 12:05 am GMT +0200
3395- Ibni Ömer'den Rasulullah şöyle buyurdu: "La ilahe illallah sahiplerine kabirlerinde yalnızlık yoktur ve sanki ben la ilahe illallah ehlini başlarından toprağa saçtığını ve şöyle dediklerini görüyorum. Bizden üzüntü ve kederi gideren Allah'a hamdolsun."

3396- Enes'ten Rasulullah şöyle buyurdu: "Kişi dünyasını ahiretine tercih etmedikçe la ilahe il­lallah sözü onu Allah'ın gazabından korur. Eğer böyle yaparlarsa sonra da la ilahe illallah derlerse Allah Teala onlara yalan söylediniz der."

3397-  Enes b. Malik'ten bizler Rasulullah'la birlikte yürürken o yalnız yürüyordu. Önüne bir diş düştü. Rasulul­lah onu görünce güldü ve tekbir getirdi. Biz de onun tekbir getirmesinden dolayı tekbir getirdik. Sonra sıçradı ve gül­dü ve tekbir getirdi. Biz de tekbir getirdik. Sonra bir daha ay­nı şeyi yaptı. Biz de tekbir getirdik ve ona yetiştik. Orada­kiler biz Rasulullah'm tekbir getirmesinden dolayı fakat niçin güldüğünü bilmiyoruz? dediler. Rasulullah: "Bana Cebrail geldi ve sana müjdeler olsun ve üm­metini müjdele çünkü kim la ilahe illallahu vahdehu Ja şerike leh derse cennete girer ve cehennem ona haram olur" dedi.

 

3398-  Ümmü Hani'den Rasulullah şöyle buyurdu: "Kim la îlahe illallah vahdehu la şerike leh lehul

mülk ve lehul hamd ve huve ala külli şeyin kadir. (Allah'­tan başka ilah yoktur onun ortağı yoktur ve tektir mülk onundur hamd onadır ve o herşeye kadirdir.) Kim bunu yüz, defa söylerse o gün büyük günah işlemekten emin olur ve hiçbir amel onun önüne geçemez."

3399- Enes'ten Rasulullah şöyle buyurdu: "Ey filan sen böyle yaptın mı?" dedi. Adam: "Hayır vallahi Öyle yapmadım" dedi. Rasulullah: "Onun öyle yaptığını biliyorum sorusunu tekrarladı fa­kat her defasında Adam Allah'a yemin olsun ki öyle yapma­dım ve Rasulullah'm onu öyle yaptığını biliyordum." dedi. Sonra Rasulullah ona şöyle buyurdu: "La ilahe illallah demenden dolayı Allah günahını affetti."

3400- İbni Ebi Ekva'dan Rasulullah şöyle buyurdu: "Kim onbir defa la ilahe illallah vahdehu la şerike leh

ehedun ehed lem yelid velem yuled velem yukun lehum. kufuven ehed derse Allah ona iki yüz bin sevap yazar (Al­lah'tan başka ilah yoktur onun ortağı yoktur ve tektir o bir­dir doğmadı ve doğrulmadı ve onun hiçir dengi de yok­tur.)."