- Kuþluk Namazý

Adsense kodlarý


Kuþluk Namazý

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Tue 1 November 2011, 01:59 pm GMT +0200
BÖLÜM: 346
KUÞLUK NAMAZI


473- Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) þöyle buyurmuþtur: “Kim on iki rek’at kuþluk namazý kýlarsa Allah o kimseye Cennet’te altýndan bir köþk yapar.” (Müslim, Müsafirîn: 13; Ebû Dâvûd, Tatavvu: 12)
ž Tirmîzî: Bu konuda Ümmü Hanî, Ebû Hüreyre, Nuaym b. Hemmar, Ebû Zerr, Âiþe, Ebû Ümâme, Utbe b. Abdis Sülemî, Ýbn ebî Evfâ, Ebû Saîd, Zeyd b. Erkâm ve Ýbn Abbâs’tan da hadis rivâyet edilmiþtir.
Tirmîzî: Enes hadisi garibtir, sadece bu þekliyle bilmekteyiz.
474- Abdurrahman b. ebî Leylâ (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: “Rasûlullah (s.a.v.)’in, Kuþluk namazý kýldýðýný bana Ümmü Hanî anlattý. Mekke fethi günü Rasûlullah (s.a.v.)’in kendi evine girdiðini guslederek sekiz rek’at kýldýðýný aktardý ve dedi ki: “Rasûlullah (s.a.v.)’in bu sekiz rek’attan daha hafif namaz kýldýðýný hiç görmedim rükû’ ve secdelerini tam yapmýþtý.” (Müslim, Müsafirîn: 13)
ž Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir.
Ahmed: Bu konuda en sahih hadis Ümmü Hanî’nin hadisidir. Hadisçiler Nuaym’ýn kim olduðu hakkýnda ihtilaf ettiler; bir kýsmý Nuaym b. HAmmâr’dýr derken bir kýsmý da Ýbn Hemmar, Ýbn Hebbar ve Ýbn Hemam demiþlerdir. Doðrusu Ýbn Hemmar’dýr.
Buhârî’nin hocasý Ebû Nuaym bu kimse hakkýnda þüphe ederek “Ýbn Himaz” demekte ve yanýlmaktadýr. Sonra bu kanaatinden vazgeçerek “Nuaym Rasûlullah (s.a.v.)’den …) demektedir.
Tirmîzî: Abd b. Humeyd bunu bana Buhârî’nin hocasý Ebû Nuaym’den haber vermiþtir.
475- Ebû’d Derdâ ve Ebû Zerr (r.anhüma)’dan rivâyet edildiðine göre; Rasûlullah (s.a.v.), Allah’ýn þöyle buyurduðunu haber verdi: “Ey Ademoðlu, gündüzün baþlangýcýnda dört rekat namaz kýl ki, gündüzün sonuna kadar senin her türlü ihtiyaçlarýný karþýlayým.” (Ebû Dâvûd, Tatavvu: 12)
ž Tirmîzî: Bu hadis hasen garibtir.
476- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) þöyle buyurmuþtur: “Kim çift çift kýlýnan Duha namazýna devam ederse, denizin köpüðü kadar bile olsa günahlarý affedilir.” (Ebû Dâvûd, Tatavvu: 12)
ž Tirmîzî: Vekî’, Nadr b. Þümeyl ve pek çok hadisçiler bu hadisi Nehhas b. Kahm’den rivâyet etmiþlerdir. Bu hadisi sadece onun rivâyetinden bilmekteyiz.
477- Ebû Saîd el Hudrî (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: “Rasûlullah (s.a.v.) Kuþluk namazýný devamlý kýlardý ki, asla býrakmayacak derdik ve yine Kuþluk namazýný günlerce býrakýrdý ki artýk onu hiç kýlmayacak derdik.” (Müslim, Müsafirîn: 13)
ž Tirmîzî: Bu hadis hasen garibtir.

[Muhammed]
Sat 18 June 2016, 06:15 pm GMT +0200
Esselamu Alleyküm Ve Rahmetullah Ve Berekatuh.Rabbim bizleri cennet ehli kularýndan eylesin ÝnþaALlah.Bizlerede cennete girmeyi ve orda bir altýn köþke sahip olmayý nasip eylesin ÝnþaAllah.Rabbim bu güzel hediyeninde hakkýný vermeyi nasip eylesin ÝnþaAllah...

selma 8-D
Sat 18 June 2016, 07:59 pm GMT +0200
Selamün Aleyküm
“Kim on iki rek’at kuþluk namazý kýlarsa Allah o kimseye Cennet’te altýndan bir köþk yapar. Kuþluk namazý çook geðerlidir rabbim kýlanlardan eylsin

Yaðmur Gmþ
Sun 19 June 2016, 12:06 pm GMT +0200
Bismillah...
Kuþluk namazý çok deðerli ve faziletli bir namazdýr. Kim on iki rekat kýlarsa kendisine cennetten köþk hazýrlanýr.

HALACAHAN
Sun 19 June 2016, 02:37 pm GMT +0200
Selamun aleykum .. Kusluk vakti namazýnýn faziletini öðrenmiþ olduk .. Hiç kýlmak nasip olmadý .. Inþaallah bundan sonra Rabbim kýlmayý nasip.eder..

Lal-i Hal
Sun 19 June 2016, 03:41 pm GMT +0200
Amin amin amin ecmain isnallah.Rabbim farzlari hakkiyla oturtupnafileler de yapabilmeyi nasip eyelsin insallh.Allah razi olsun payalsim icin

Bilal2009
Sun 19 June 2016, 07:25 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Ne güzel bir müjde cennette bir köþk deðil mi? Rabbim paylaþým için razý olsun.

Sevgi.
Sun 19 June 2016, 07:54 pm GMT +0200
Aleyna Ve Aleykümüsselăm ecmain kuþluk namazý çok deðerli bir namazdýr mükafatýda o derece büyüktür inþaAllah

Mustafa/Samed
Sat 3 December 2016, 11:39 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Rabbim kuþluk namazýný kýlan kullarýndan eylesin. Paylaþým için Rabbim razý olsun.