- Kuşluk Namazı

Adsense kodları


Kuşluk Namazı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Sun 23 October 2011, 03:49 pm GMT +0200
8. Kuşluk Namazı


27. Ebû Talib'in kızı Ümmü Hani'den: Resûlullah (s.a.v.) Mek­ke'nin fethedildiği sene bir kumaş parçasından oluşan bir elbiseye sarınarak sekiz rekat kuşluk namazı kıldı.
 
28. Ebû Talib'in kızı Ümmü Hani'den: Mekke'nin fethedildiği seneydi. Resûlullah (s.a.v.)'in yanına gittim. Yıkanıyordu (gusle­diyordu). Hz. Fatıma da başkalarının görmemesi için önüne perde tutuyordu. Selâm verdim.
«— Gelen kim?» diye sordu. Ben:
«— Ebû Talib'in kızı Ümmü Hani!» diye cevap verdim. Bunun üzerine:
«—Merhaba (hoş geldin!), Ümmü Hani!» dedi. Daha sonra da yıkanması bitince bir parça kumaştan oluşan bir elbiseye sarı­narak sekiz rekât kuşluk namazı kılıp döndü. Ben:
«— Ya Resûlallah (s.a.v.)! Kardeşim Ali, eman verdiğim Hübeyre oğlu filanı öldüreceğini söylüyor, ne yapalım?» dedim. Resûlullah (s.a.v.):
«— Ümmü Hani! Senin eman verdiğine, biz de eman ve­ririz!» buyurdu. Anlattığım bu olayın cereyan ettiği vakit tam kuşluk vaktiydi.[26]
 
29. Hz. Aişe'den: Resûlullah'ın kuşluk namazı kıldığını görmedim, fakat ben kılıyorum. Resûlullah (s.a.v.) bazen yapmak istediği nafile ibadetleri insanlar devamlı yapar da onlara farz kılınır korkusundan terkederdi.[27]
 
30. Hz. Aişe'den: Hz. Âişe kuşluk namazıni sekiz rekât kılar, sonra da: «Anam ve babam mezardan çıksa bile bırakmam!» derdi.



[26] Buharı, Salât, 8/4; Müslim, Salâtu'l-Musafirîn, 6/82, 83.
[27] Buharı, Teheccüd, 19/5; Müslim, Salâtu'l-Musafirîn, 6/77.
Hz. Âişe'nin Resûlullah'ın (s.a.v.) kuşluk namazı kıldığını görmedim de­mesi, Resûlullah'ın (s.a.v.) o namazı kılmadığına delâlet etmez. Bu ve ben­zeri hadisler, sünnet namazlara farz gibi devam etmeyip farz kabul edilme­sin düşüncesiyle bazen terk ettiğini ifade eder.

sumeyye
Wed 15 October 2014, 04:08 pm GMT +0200
s.a.. , Kusluk namazinin sevabindan bizler de mahrum kalmayalim insaallah..Daimi kusluk namazini kilmak nasip olur insaallah.Rahman c.c razi olsun kardesim.

reyyan
Wed 15 October 2014, 09:52 pm GMT +0200
a.s.., amin inşaallah kardeşim. Ihmal ediyoruz aslinda evden cikarken sabah abdest aliyoruz cikmadan kusluk namazini kilabiliriz.

[Muhammed]
Wed 15 October 2014, 10:08 pm GMT +0200
ve aleykümselam...KUŞLUK namazı olsun,TEVVETCÜH namazı olsun bu gibi namazların hazileti çok büyüktür Rabim bü gibi namazları sürekli kılanlardan eylesin...

ehlidunya
Wed 15 October 2014, 10:50 pm GMT +0200
 Hz. Aişe'den: Hz. Âişe kuşluk namazıni sekiz rekât kılar, sonra da: «Anam ve babam mezardan çıksa bile bırakmam!» derdi.Yarab annemiz Hz Aişe nin yolundan bizlerede gitmeyi oradan resulullaha kavuşmayı lütfeyle ...allah razı olsun