- Kurban Bayramı

Adsense kodları


Kurban Bayramı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Mon 17 May 2010, 01:04 am GMT +0200
KURBAN BAYRAMI

Muhterem Müslümanlar!

Dini bayramlarımızın ikincisi olan Kurban Bayramını idrak etmenin sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Bizi bugünlere kavuşturan Yüce Rabbimize hamd ediyor, sevgili Peygamberimize salat ve selamlarımızı sunuyoruz.

Dini ve milli hayatımızda önemli bir yeri olan bayramların amacı; sosyal dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşmayı sağlamak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, ibadet ve itaat ile Allah'ın rızasını kazanmaktır.

Bayramlar; sevinçlerin paylaşıldığı, dargınlıkların, kırgınlıkların ve ayrılıkların giderildiği, akrabaların, dostların ve komşuların ziyaret edildiği, öksüzlerin, yetimlerin, fakirlerin, kimsesizlerin ve gariplerin sevindirildiği; ihtiras, düşmanlık ve bencilliğin bırakıldığı mübarek
günlerdir.

Aziz Mü'minler,

İmkanı olanlarımızın bayramda ilk yapacağı görev; Yüce Allah'ın; "Rabbin için namaz kıl ve kurban kes"[1] emrine uyarak kurban kesmektir. Kurbanlar, başka bir gaye ile değil sadece Allah rızası için kesilir. Kurban etleri aile fertlerine yedirilir, komşu ve misafirlere ikram edilir, fakir ve muhtaçlara sadaka olarak verilir. Derileri de bağışlanır.

Muhterem Mü'minler

Kurban keserken çevreyi kirletmemeye, komşulara zarar vermemeye, kibir, gurur ve gösterişten uzak durmaya ve ihlaslı olmaya özen gösterelim.

Arefe günü sabah namazında başlayıp bayramın dördüncü günü ikindi namazında sona eren ve farz namazlardan sonra okunan teşrik tekbirlerini unutmayalım.

Bayram günleri sevinç ve neşe günleridir. Bu sebeple eşimizi, çocuklarımızı, ana ve babamızı sevindirelim. Güler yüzlü olalım. Geçmişlerimizi dua ve hayırla yad edelim. Barışmak ve kaynaşmak için bayramları fırsat bilelim. Dinimize; iman, ibadet ve ahlakımıza sahip çıkalım. Haram ve günahlara yanaşmayalım. İnsanların haklarına saygılı olalım. Milli ve dini birliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi koruyalım. Vatanımızı ve milletimizi sevelim. Kin ve intikam duygularını terkedelim. Birbirimizle selamlaşalım ve bayramlaşalım.

Değerli Mü'minler

Gönlümüzdeki imanımızın sesine kulak vererek camimizi dolduran sizlerin ve bütün müslümanların bayramlarını tebrik eder, bayramın milletimiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.

[1] Kevser 2