- Kurasız hacca gitmek onlara nasip oldu

Adsense kodları


Kurasız hacca gitmek onlara nasip oldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Wed 13 July 2011, 06:10 am GMT +0200
Kurasız hacca gitmek onlara nasip oldu



Onlara kura çıkmadı fakat hacca gidebiliyorlar


Diyanet İşleri Başkanlığı, Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden ve çifte vatandaşlığa sahip olan kişilerin kuradan çıkmasalar bile kutsal topraklara gidebileceklerini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bulgaristan'a verilen hac kontenjanının doldurulamaması nedeniyle Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden ve çifte vatandaşlığa sahip olan kişilerin kuradan çıkmasalar bile kutsal topraklara gidebileceklerini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 il müftülüğüne gönderdiği yazıda, çifte vatandaşlık hakkına sahip vatandaşların hacı olmak için il müftülüklerine başvurabileceklerini duyurdu.

Bursa İl Müftülüğü'ne kutsal topraklara gitmek için 44 Bulgaristan vatandaşı başvurdu. Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, kendilerine başvuran soydaş hacı adaylarının isimlerini Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bildirdiklerini söyledi.

BAŞVURULAR BİTTİ

Müftü Gündüz, Suudi Arabistan Krallığı'nca Bulgaristan'a verilen hac kontenjanının doldurulamadığını kaydetti. Gündüz şöyle dedi: "Bulgaristan'dan göç eden ve Türkiye'ye yerleşenlerden çifte vatandaşlık hakkı olup, Türkiye'den hacca gidemeyecek durumda olanların, il müftülükleri vasıtasıyla Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü'ne yönlendirilmelerinin uygun olacağı bildirilmiştir.

Ülkemizde yüzbinlerce insan kutsal topraklara gidebilmek, Hacı olabilmek için sıra bekliyor. Bulgaristan'a tanınan kontenjanın dolmaması ise en çok ülkemizde yaşayan çifte vatandaşlığa sahip soydaşlarımıza yarıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başvurular için son tarih olarak 4 Temmuz'u vermişti. 4 Temmuz itibariyle müftülüğümüze başvuran 44 vatandaşımız kutsal topraklara gidecek. "

Cihan

SevD@_GüLü
Wed 13 July 2011, 09:04 am GMT +0200
Allah hacılarımızın dualarını kabul etsin hayırlısıyla gidip gelmelerini nasip etsin inşAllah gitmek isteyipte gidemeyenlere nasip etsin inşAllah (aminnnnnnnnnnnnnn)

Allah razı olsun reyyan abla

reyyan
Wed 13 July 2011, 11:16 am GMT +0200
Amiiin inş kardeşim en kısa zamanda Rabbim nasip eylesin...Ecmain inş, selam ve dua ile...